ΕΛΛΑΔΑ

«Χτύπημα» των Anonymous Greece στην Τράπεζα της Ελλάδος

χτύπημα-των-anonymous-greece-στην-τράπεζα-της-ελλ-298648

Οι Anonymous με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους στο Facebook προανήγγειλαν ότι η διαρροή από την τράπεζα της Ελλάδας άρχισε και παραθέτουν το σχετικό λίνκ.

Το υλικό που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook αποτελείται από πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά αρχεία -1.216 σε φάκελο με την ονομασία «Τράπεζα της Ελλάδας» και άλλα 1.322 αρχεία σε δεύτερο φάκελο για τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός όγκος του φακέλου για την ΤτΕ είναι 928MB ενώ του υπουργείου Εσωτερικών 545MB.

Οι Anonymous προανήγγειλαν τη διαρροή αργά το απόγευμα της Τρίτης και παρέθεσαν το σχετικό λινκ, που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν το υλικό στον υπολογιστή τους.

Σε δεύτερη ανάρτησή τους, προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι «θα ακολουθήσουν πολλά».

Η εν λόγω διαρροή έρχεται μερικές ημέρες αφότου οι χάκερ Anonymous έριξαν τη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι Anonymous Greece είχαν προειδοποιήσει από τη Δευτέρα ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν «προειδοποιήσεις», όπως έγραφε ανάρτησή τους.

«Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται! #AnonymousGreece» προειδοποιούσαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν με δεύτερη ανάρτηση: «“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Προς: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!”».

ΤτΕ: Δεν υπάρχει διαρροή είναι δημόσια τα στοιχεία

Ωστόσο η ΤτΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός» της διαρροής εγγράφων. Οπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία είναι δημοσίως ανηρτημένα.

Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ τονίζει ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου