ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Δράμα [εικόνες-βίντεο]

πύρινα-μέτωπα-σε-θεσσαλονίκη-σέρρες-κ-301408

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές στα τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες στη Βόρεια Ελλάδα. Απειλήθηκε και ξενοδοχείο.

Οι φωτιές ξεκίνησαν στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Σέρρες και απειλήθηκαν και οικισμοί. Κάτοικοι των περιοχών αυτών μιλούν για εμπρησμούς ή από αμέλεια λόγω πεταμένων τσιγάρων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιέw στα Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες και στον Βαθύλακκο Δράμας, ενώ αργά τη νύχτα ξέσπασε νέο μεγάλο μέτωπο στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης.

Στον Βαθύλακκο Δράμας επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, στην Μόλα Καλυβα Χαλκιδικής 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Νέα φωτιά στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Η φωτιά στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης ξέσπασε αργά το βράδυ με τους πυροσβέστες να καταβάλουν τεράστια προσπάεθια. Αυτή τη στιγμή η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Δεν κινδυνεύει το χωριό.

Απείλησε σπίτια η φωτιά στην Κασσάνδρα – Τέθηκε υπό έλεγχο

Στην Κασσάνδρα η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καίγοντας πευκοδάσος. Οι φλόγες σχεδόν άγγξαν κατοικίες, αλλά δεν υπήρξαν καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Εκτός από τη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, εκδηλώθηκε δεύτερη πυρκαγιά στις Σέρρες, και ειδικότερα σε δασική περιοχή του δήμου Σιντική.Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά μία ξενοδοχειακή μονάδα.

Τρίτη φωτιά στη Δράμα

Πυρκαγιά μαίνεται σε πολλά μέτωπα σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και σύντομα πήρε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, παρά την άμεση κινητοποίηση των μονάδων πυρόσβεσης, που επικεντρώνουν τις προσπάθειες στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, προκειμένου να μην κινδυνέψει, ενώ νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγο στον ΧΑΔΑ Δράμας.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο με διαρκείς ρίψεις νερού.

Οι τοπικές αρχές της Δράμας απηύθυναν έκκληση στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της φωτιάς πριν πέσει η νύχτα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου