ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος 30 πρώην στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας

ποινική-δίωξη-σε-βάρος-30-πρώην-στελεχών-303184

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι τα «θαλασσοδάνεια» της Αγροτικής Τράπεζας φέρνοντας αντιμέτωπους με τον ανακριτή 30 κατηγορουμένους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρώην τραπεζικά στελέχη, μέλη των επιτροπών που ενέκριναν και χορήγησαν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις.

Η νέα δικογραφία που βαρύνει την Αγροτική Τράπεζα, πριν την εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς αφορά δάνεια στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Ε του Παν. Πανούση αλλά και ακόμη έναν επιχειρηματία τα οποία προκάλεσαν ζημία στην ΑΤΕ ύψους 80.000.000 ευρώ.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 30 πρώην στελεχών για τα εν λόγω δάνεια, τα οποία φέρονται να δόθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις, από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Ιούνιο του 2010.

Οι κατηγορίες αφορούν τις αξιόποινες πράξεις:

Της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση

Της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και

Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στη Δικαιοσύνη εκκρεμεί και άλλη υπόθεση «προβληματικών» δανείων της ΑΤΕ, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος στελεχών της Τράπεζας και επιχειρηματιών για ποσό 52 εκ. ευρώ σε έμπορο κρεάτων από τη Βοιωτία.

Το συνολικό ύψος των …δανεικών στην ΑΤΕ, όπως είχε εκτιμήσει ο πρώην υπουργός κατά της Διαφθοράς Παν. Νικολούδης ανέρχεται σε 5,5 δις ευρώ, την τελευταία 15ετία. Για το λόγο αυτό το πόρισμα της ΤτΕ έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, διαρκές και διαχρονικό καθώς, όπως αναφέρεται, η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε ως δεξαμενή για την εκταμίευση μεγάλων ποσών σε μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου