ΕΛΛΑΔΑ

Τους έφυγε ο κατηγορούμενος… έφαγαν και ξύλο

τους-έφυγε-ο-κατηγορούμενος-έφαγαν-κ-316456

Πλήρως εκτεθειμένη είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας, έπειτα από την κινηματογραφική τύπου Γουέστερν απόδραση, ενός σεσημασμένου ρομά που είχε μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο της πόλης για να παραδοθεί. Σημειωτέων ότι εναντίον του φυγόδικου, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον λόγο αυτό συνοδευόταν από δικηγόρο.

Όταν παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρχές του δικαστικού μεγάρου, πληροφορήθηκε από τον εισαγγελέα πως θα συλληφθεί και θα κρατηθεί. Ο σεσημασμένος ρομά τότε, αντιδρά και επιχειρεί να δραπετεύσει και καταφέρνει να εξέλθει του δικαστικού μεγάρου, όπου όμως τον περιμένουν και 12 φίλοι του. Τον υπόδικο συνόδευαν δύο αστυνομικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και ήταν αυτοί οι οποίοι τον κυνήγησαν εκτός δικαστικού μεγάρου αλλά φευ έπεσαν επάνω στους φίλους του.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους, με γροθιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ρομά να το σκάσει και να παραμένει άφαντος μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Οι αστυνομικοί αλλά και ο δικηγόρος του ρομά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους με ελαφρά τραύματα και εκδορές.

Επειδή οι σκηνές που περιγράψαμε παραπάνω, θυμίζουν ταινία του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνιστή τον αεικίνητο Θανάση Βέγγου, οφείλουμε να εξηγήσουμε στους αναγνώστες ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε στην πραγματικότητα, και μάλιστα στο δικαστικό μέγαρο μιας μεγάλης πόλης σαν την Καλαμάτα και μπροστά στα μάτια του αρμόδιου εισαγγελέα και τον αστυνομικών που είχαν την ευθύνη της σύλληψης του υποδίκου.

Μέχρι στιγμής το γεγονός δεν έχει προσλάβει διαστάσεις ούτε στα τοπικά μέσα, ενώ ως φαίνεται η αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας, επιχειρεί να περάσει το γεγονός ως μι απλή υπόθεση στο βιβλίο συμβάντων του οικείου αστυνομικού τμήματος.

Ζougla Newsroom

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου