ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φαίης: Την ενοχή Στεφανάκη-Μαριαλένας Μπλάχα εισηγείται η εισαγγελέας

υπόθεση-φαίης-την-ενοχή-στεφανάκη-μαρ-316892

Η κρυφή παράλληλη σχέση που είχε με την αδελφή του θύματος ο 23χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης αλλά και η αμφίδρομη ζήλια που δηλητηρίαζε και τα τρία πρόσωπα του ολέθριου αυτού ερωτικού τριγώνου, έφτιαξαν το σκηνικό του θανάτου για την 23χρονη Φαίη Μπλάχα, πριν από 4 χρόνια στη Νέα Μάκρη.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της άγριας δολοφονίας της άτυχης κοπέλας η εισαγγελέας της έδρας, αγορεύοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε από τους δικαστές να καταδικάσουν όπως και πρωτοδίκως τον Βαγγέλη Στεφανάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Άλλωστε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, το φανερά γυμνασμένο του κορμί και οι πολεμικές τέχνες που είχε μάθει, έγιναν φονικό όπλο στα χέρια του, το μοιραίο βράδυ για να κόψει απότομα το νήμα της ζωής της 23χρονης.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης ο οποίος αρεσκόταν να κάνει συχνά επίδειξη της σωματικής του ρώμης, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ενοχλημένος από τις υποψίες της Φαίης και την εναντίωσή της στο ενδεχόμενο να συνεχίζει τον κρυφό δεσμό του με την αδελφή της, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του με αλλεπάλληλα χτυπήματα στο θύμα το οποίο αμέσως έπεσε σε κωματώδη κατάσταση και δεν συνήλθε ποτέ.

Συνηθισμένος ο Βαγγέλης Στεφανάκης να προκαλεί ο ίδιος φόβο στους άλλους, φοβήθηκε μόλις η άτυχη Φαίη τόλμησε να υψώσει το χέρι της σε βάρος του για να τον χαστουκίσει, βλέποντας πως οι ρόλοι μπορεί να αλλάξουν.

Αυτό βέβαια ήταν κάτι που δεν ήθελε και για την ακρίβεια, όπως ομολόγησε στην απολογία τον «έτσουξε». Για αυτό άρχισε να ξυλοκοπά με αγριότητα τη λεπτοκαμωμένη Φαίη, με γροθιές που είχε μάθει από την πυγμαχία στο κεφάλι και το πρόσωπο, έχοντας στο νου του την τεχνική και τη βαρύτητα των χτυπημάτων που επέφερε στην άτυχη κοπέλα.

Όταν η κοπέλα έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος, όπως τόνισε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά άρχισε να τη χτυπά και με τα πόδια του. Οι εγκεφαλικές βλάβες που υπέστη η 23χρονη την έριξαν αμέσως σε κώμα και τελικά την οδήγησαν στον θάνατο. «Συνηθισμένος ο Βαγγέλης Στεφανάκης να προκαλεί τον φόβο και να έχει το πάνω χέρι στη σχέση του με την Φαίη κινήθηκε για να την… συνετίσει που τόλμησε να σηκώσει χέρι πάνω του, γνωρίζοντας και πολεμικές τέχνες. Άρχισε τότε ένας άγριος ξυλοδαρμός. Ο Στεφανάκης, ως γνώστης του καράτε χτύπησε με χέρια και πόδια την Φαίη, που ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα. Χρησιμοποιώντας τις γροθιές του που ήξερε να χρησιμοποιεί – μάθαινε πυγμαχία – χτύπησε το θύμα. Την χτύπησε με γροθιές και λακτίσματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η παθούσα ήταν εντελώς ανυπεράσπιστη και στο έλεος του Στεφανάκη… Βγάζοντας μια κραυγή έπεσε κάτω και περιήλθε αμέσως σε κωματώδη κατάσταση».
Το μόνο όμως που ενδιέφερε τον Βαγγέλη Στεφανάκη, όπως εξήγησε η εισαγγελέας, ήταν ο εαυτός του και η δική του προστασία. Για αυτό και καθυστέρησε 45 ολόκληρα λεπτά να μεταφέρει στο νοσοκομείο την 23χρονη για την οποία πλέον ήταν αργά.

Η εισαγγελέας αντέκρουσε μάλιστα όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου για ενδεχόμενες ευθύνες των γιατρών, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητά της πως όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο έπραξε το καθήκον του. Για την απουσία ΜΕΘ δεν ευθύνονται, όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, οι γιατροί, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Αλλά και ΜΕΘ να υπήρχε και να είχε εισαχθεί η άτυχη κοπέλα, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, κατέληξε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός αξιολόγησε πάντως το γεγονός πως στο νοσοκομείο οι γιατροί ρώτησαν τον κατηγορούμενο τι έγινε και εκείνος «είπε ότι πρόκειται για περιστατικό ξυλοδαρμού χωρίς όμως να πει πως ο ίδιος ήταν ο δράστης».

Η εισαγγελέας ζήτησε και την ενοχή, όπως και πρωτόδικα, της αδελφής της 23χρονης, Μαριαλένας Μπλάχα, που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τραγωδίας, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Περιγράφοντας δε το χρονικό της παράλληλης σχέσης του κατηγορουμένου με τις δύο αδελφές, η εισαγγελέας τόνισε πως το ενδιαφέρον της κατηγορουμένης Μαριαλένας Μπλάχα για τον Βαγγέλη Στεφανάκη ήταν έντονο με την ίδια να φτάνει στο σημείο να πηγαίνει στην καφετέρια που δούλευε η αδελφή της και να την δυσφημεί. Όπως είπε η εισαγγελέας, η κατηγορουμένη έλεγε στον Β. Στεφανάκη ότι η αδελφή της και ερωτική του σύντροφος, είναι αμφιβόλου ηθικής και ότι συνάπτει εύκολα ερωτικό δεσμό με τον οποιοδήποτε.

«Η κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή του θύματος, ήξερε ότι ο Στεφανάκης ως άτομο κτητικό και εγωπαθές δεν θα ήθελε να υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες για τη σχέση του με το θύμα» είπε η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας την 23χρονη Φαίη, βάσει όσων προέκυψαν από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ως μια πολύ όμορφη κοπέλα αλλά «με χαμηλή αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα εσωστρεφή».
Ο Βαγγέλης Στεφανάκης ανταποκρινόταν , σύμφωνα με την εισαγγελέα στα τηλεφωνήματα και την επιμονή της Μαριαλένας, «κολακευμένος από το γεγονός ότι τον διεκδικούσαν οι δυο αδελφές» και «παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί στη Φαίη ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει με την αδελφή της».
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων της Μαριαλένας Μπλάχα στον Β. Στεφανάκη, ήταν σύμφωνα με την εισαγγελέα, να δημιουργούνται συνεχώς προστριβές στη σχέση του κατηγορουμένου με τη Φαίη.

Ήταν μάλιστα ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, όπως εξήγησε η εισαγγελέας, «ότι ενώ η παθούσα εκδήλωνε την καχυποψία της με φωνές ο κατηγορούμενος παρεκτρεπόταν σε βάρος της όχι με πράξεις μόνο λεκτικής βίας αλλά και σωματικής». Όπως είπε η εισαγγελέας, ο Β. Στεφανάκης «είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε περιστατικά βίας ακόμη και σε τρίτους» ενώ αναφέρθηκε σε δύο τραυματισμούς της 23χρονης Φαίης, που σημειώθηκαν πριν τον ξυλοδαρμό της στον κατηγορούμενο.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου