ΕΛΛΑΔΑ

Εκσυγχρονίζονται με μηχανήματα ακτινών Χ τα τελωνεία

εκσυγχρονίζονται-με-μηχανήματα-ακτι-325890

Στην αμέσως επόμενη ομάδα τελωνείων, που θα εξοπλιστούν με δέκα μηχανήματα X-ray για τον καλύτερο έλεγχο των διακινούμενων φορτίων και την πάταξη του λαθρεμπορίου, περιλαμβάνονται εκείνα των Σερρών και του Προμαχώνα, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, στη διάρκεια επίσκεψης της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Κατά την επίσκεψή της, η υφυπουργός ζήτησε από τους τελωνειακούς την εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ υπογράμμισε την προσπάθεια για την ενίσχυση των συνοριακών σταθμών με προσωπικό και τεχνικά μέσα.

Στόχος είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου διαμέσου των γειτονικών χωρών και η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, θέματα στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και κατά τις χτεσινές συναντήσεις της κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρέλαβε τέσσερα μηχανήματα X- ray, μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, τα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν άμεσα στα τελωνεία Γ΄ Πειραιά, Α΄ Θεσσαλονίκης, Κήπων και Κακαβιάς.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου