ΕΛΛΑΔΑ

Το Βατοπέδιο ήταν απλώς η αφορμή…

το-βατοπέδιο-ήταν-απλώς-η-αφορμή-502470

Η κλήτευση ή μη του Κ. Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπέδιο προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Δεν έλειψαν και οι υπαινιγμοί περί επιστροφής βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, τους οποίους ο κ. Καρατζαφέρης δεν άφησε ασχολίαστους.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι του προκαλεί εντύπωση ο «θώρακας» της ΝΔ στην κλήση του Κ. Καραμανλή.

«Εμπλέκεται το όνομά του από την κ. Πελέκη, τον κ. Ψωμιάδη. Όταν έχεις τέτοιες αναφορές, μπορεί να μην κληθεί ο Καραμανλής να πει την άποψή του;» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι ο συνήθως μελετημένος αρχηγός του ΛΑΟΣ παρενέβη μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή.

«Τι φοβάστε; Φοβάστε που ο πρώην πρωθυπουργός θα συμπαρασταθεί και θα σταθεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ; Μήπως φοβάστε επειδή είστε το κόμμα που ψήφισε το Μνημόνιο θα υποστεί κατακραυγή και δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή;».

Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και τον ίδιο ότι δεν επέδειξε την ίδια επιμέλεια στην Εξεταστική για τη Siemens, όταν ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης είπαν ότι «πήραν χρήματα».

Απευθύνθηκε δε στον κ. Καρατζαφέρη για να πει:

«Εμείς, κύριε Καρατζαφέρη, σε πολλά πράγματα μπορεί να συμφωνήσουμε και με ενδεχόμενες ατομικές συμβάσεις και ατομικές προσκλήσεις σε πολλά από τα στελέχη σας και σ’ εσάς, θα σας ξανακαλέσουμε στη ΝΔ. Αν σας φοβίζει αυτό, αν σας φοβίζει ότι δεν θα μπείτε στη Βουλή, διαλέξατε λάθος στόχο τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη: «Θα πάνε στο κενό οι προσκλήσεις που κάνετε να φύγουν από το ΛΑΟΣ και να έρθουν σ’ εσάς. Να το ξέρετε. Και εν πάση περιπτώσει, εάν βρείτε τον τρόπο -τον οποίο υπονοήσατε- να το καταφέρετε, εγώ θα γεννήσω κι άλλους άξιους βουλευτές σαν κι αυτούς που γέννησα και είναι πρωτοπόροι σήμερα στη Βουλή» τόνισε.

Στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ ότι εστιάζει επιλεκτικά στην Προανακριτική για το Βατοπέδιο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:

«Να προσέλθουν και οι δύο. Και ο Καραμανλής και ο Σημίτης. Εφόσον οι δύο στενοί συνεργάτες, Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν πρέπει να έρθει και ο κ. Σημίτης. Για τον κ. Καραμανλή εσείς τι φοβάστε; Αυτός φοβάται, το ξέρουμε».

Παρέμβαση Γ. Πεταλωτή

Το θέμα της κλήτευσης του κ. Καραμανλή τέθηκε και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Όποια ενέργεια χρειαστεί για να έρθουν όλα στο φως, είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε, από εκεί και πέρα σεβόμαστε την αυτονομία των επιτροπών οι οποίες και θα αποφασίσουν» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει δήλωση βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι υπάρχει μυστική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να μην κληθούν οι Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens, αντίστοιχα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «κάποιοι ειδικεύονται στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και με μεγάλη ευκολία τα λένε και μπροστά στις κάμερες».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου