ΕΛΛΑΔΑ

Κριτήριο επιλογής ψήφου το Μνημόνιο

κριτήριο-επιλογής-ψήφου-το-μνημόνιο-502675

Να στείλουν ένα ηχηρό χαστούκι στα κόμματα του Μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τους χώρους της 75ης ΔΕΘ.
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αδυνατεί να αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία.
«Ας σκεφτούν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα τους βοηθήσει, εφόσον τα έσοδα το επιτρέψουν. Ας εκτιμήσουν αυτοί που πρέπει να αντιμετωπίσουν με 400 ευρώ το μήνα έναν ανεξέλεγκτο πληθωρισμό τη στιγμή, μάλιστα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προσφέρουν στις τράπεζες άλλα 25 δισ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι η αντίθεση του στο Μνημόνιο είναι «ευκαιριακή», επειδή βρέθηκε στην αντιπολίτευση και δεν μιλά για μια διαφορετική πολιτική.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιφέρειες.
Ειδικότερα δε για την περιφέρεια Αττικής, όπου η μάχη είναι πιο πολιτική και θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής.
Για τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο δήλωσε ότι τιμούν τη στάση του, ενώ για τον Γιάννη Δημαρά αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να είναι εναντίον του Μνημονίου και υπέρ του «Καλλικράτη».
Για τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ τα οποία αποχώρησαν και συγκρότησαν τη «Δημοκρατική Αριστερά», ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι, όπως φάνηκε, η επιλογή τους ήταν πολιτική και η ιστορία είναι αυτή που κρίνει και επιβεβαιώνει ή αποδοκιμάζει.
Σχετικά με όσα είπε στη ΔΕΘ η Αλέκα Παπαρήγα, ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αφερέγγυοι», ο κ. Τσίπρας σχολίασε λέγοντας «συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια» και παρατήρησε πως αν ίσχυε αυτό δεν θα ασχολούνταν μαζί τους η κα Παπαρήγα.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε προβληματισμό για το ενδεχόμενο να διοχετευθεί στην αποχή η οργή και η δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.
«Η αποχή δεν είναι λύση» είπε και θα είναι ό,τι πιο βολικό για τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση.
«Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια αναίτια και προσβλητική επίθεση προς τη Δημοκρατική Αριστερά» σχολίασε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου