ΕΛΛΑΔΑ

Αναρμόδια σε όλα για τη Siemens δήλωσε η Ντόρα

αναρμόδια-σε-όλα-για-τη-siemens-δήλωσε-η-ντόρ-851206

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι κλήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική της Siemens, ώστε να καταρρεύσουν οι συκοφαντίες εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά με την υπόθεση φυγής του Χρήστου Καραβέλα στην Ουρουγουάη, υπόθεση που απασχόλησε τις Αρχές το διάστημα που η ίδια ήταν υπουργός Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και η Αρχή υπό τον Γιώργο Ζορμπά γνώριζαν τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν το τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο, το καλοκαίρι του 2009, την ανάληψη τεράστιων ποσών από τον Χρήστο Καραβέλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καραβέλας κατηγορείται ότι υπήρξε διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens από τη Βρετανία.

«Δεν νομίζω ότι η τριήμερη καθυστέρηση με το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη είχε καταλυτική σημασία στη φυγή Καραβέλα» είπε η πρώην υπουργός.

Η κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ότι η ίδια ήταν θετική στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2008 για σύσταση Εξεταστικής για τη Siemens, αλλά η ΝΔ έκρινε τότε ότι θα έπρεπε να προχωρήσει ο έλεγχος από πλευράς Δικαιοσύνης.

«Προσωπικά πιστεύω, ότι όταν ζητεί η αντιπολίτευση εξεταστική, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Αυτή ήταν η γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» συμπλήρωσε.

«Δέχομαι λάσπη εδώ και καιρό» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία ότι έχει πληρώσει όσα έχει αγοράσει από τη Siemens: «Όπου και να πας, θα σου κάνουν έκπτωση 35%» σημείωσε.

Παραδέχθηκε τις κοινωνικές σχέσεις με τον Χριστοφοράκο, με τον οποίο γνωριζόταν πολλά χρόνια, ενώ είπε ότι μετά το σκάνδαλο κράτησε αποστάσεις.

Σημείωσε ότι μόνον ως δήμαρχος εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων είχε κάποιες επαφές με τη Siemens για επέκταση του συστήματος επικοινωνιών TETRA και στη Δημοτική Αστυνομία, που τελικώς δεν έγινε.

Ρωτήθηκε ακόμη από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη για τα όσα υποστηρίζει ο πατέρας της για εμπλοκή της Siemens στην πτώση της κυβέρνησης 1990-93, αλλά παρέπεμψε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να κληθεί και ερωτηθεί.

«Σιγά- σιγά. Μετά τις εκλογές το νέο κόμμα», απάντησε η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη στους δημοσιογράφους που την ρώτησαν σχετικά, μετά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens.

– Σιγά- σιγά γίνεται η αγουρίδα μέλι;, ήταν η σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

«Περιμένετε! Δεν είπαμε μετά τις εκλογές;», πρόσθεσε.

Αντίδραση Γ. Αλογοσκούφη

Διαψεύδει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ότι αρνήθηκε να αποστείλει στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του, κατά την παραγγελία της εξεταστικής της Siemens.

Το σχετικό έγγραφο του αντιπροέδρου της Βουλής σημείωνε ότι δεν απέστειλαν στοιχεία για τον έλεγχο εκτός του κ. Αλογοσκούφη και οι Γιώργος Βουλγαράκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου