ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηδάκης: Δεν γίνεται να καταγγέλεις σχέδια αποσταθεροποίησης και να είσαι εξαφανισμένος

χατζηδάκης-δεν-γίνεται-να-καταγγέλει-349583

«Θαύματα δεν γίνονται με τις πυρκαγιές πουθενά στον κόσμο. Ωστόσο, η διοικητική ικανότητα και ο συντονισμός δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ισχυρό σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει». Αυτό τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και προσθέτει: «Δεν ζητάμε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να γίνουν θαυματοποιοί για τις πυρκαγιές, παρότι οι ίδιοι το είχαν περίπου υποσχεθεί για τα πάντα! Τους ζητάμε να είναι σοβαροί».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης όπως υπαινίχθηκαν από την κυβέρνηση, τότε πού ήταν ο πρωθυπουργός να το αντιμετωπίσει;
Διότι δεν γίνεται να καταγγέλλεις σχέδια αποσταθεροποίησης και την ίδια στιγμή να είσαι εξαφανισμένος.
Αυτή η κακόγουστη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης δεν πείθει κανέναν».

Άλλωστε, «ο κ. Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών και απλώς βγήκε πάνω στα αποκαΐδια για να πανηγυρίσει και να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση», υποστηρίζει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ προτείνει να εξετασθεί αν συμφέρει καλύτερα η ενοικίαση πτητικών μέσων για τις πυρκαγιές εν συγκρίσει με την αγορά νέων.

Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αισθανθούν ευφορία για την καθημερινότητά τους, όμως αντί για ευφορία βλέπουν απλώς την… εφορία στις τσέπες τους».

Ερωτηθείς πόσο αισιόδοξος είναι για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει: «Με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία καταπίνει «βατράχια», όπως φάνηκε και στη 2η αξιολόγηση, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να κλείσει και η 3η που είναι σχετικά λιγότερο δύσκολη».

Ενώ, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «στην Ελλάδα θα έρθουν επενδύσεις μόνο αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και υπάρχει μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Που θα ακολουθήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, θα προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Αυτό σήμερα μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να το καταφέρουν».

Άλλωστε, προσθέτει, «όλες οι μεγάλες επενδύσεις που συζητούνται σήμερα στη χώρα – ανεξαρτήτως αν προχωρούν ή τις υπονομεύει η σημερινή κυβέρνηση – έχουν δρομολογηθεί επί των ημερών μας».

Σημειώνει, τέλος, ότι, «η συζήτηση για τις απολύσεις (όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση) συντηρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθειά του να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ.

Όμως οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για το θέμα είναι ξεκάθαρες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου