ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στην Κεφαλονιά

πύρινη-κόλαση-στην-κεφαλονιά-354469

«Πύρινη Κόλαση» αυτή την ώρα στην περιοχή, με την φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 19 υδροφόρες βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Κάποιοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους…

Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι. Η τροχαία έχει αυτή την στιγμή διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Και φυσικά από Πόρο προς το Αργοστόλι. Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται και από το Αργοστόλι. Δυστυχώς είναι άλλη μία δύσκολη νύχτα για την περιοχή των Βλαχάτων και των Σιμωτάτων. Η φωτιά έχει περάσει το κεντρικό δρόμο και καίει πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά.

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα Κεφαλονιάς

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία δύσκολη στιγμή» σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκειται στις εστίες των πυρκαγιών.

Οι Πυροσβέστες αυτη την ώρα δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ώστε να μην φτάσουν σε σπίτια…

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά έχουν βάλει σε εφαρμογή οι αρχές του τόπου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανάμεσα στα δύο χωριά έχει φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι “έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά”.

Αργότερα τη νύχτα, θα ξεκινήσει απο το λιμάνι της Κυλλήνης καράβι ώστε να μεταφέρει πυροσβεστική δύναμη από την Ηλεία στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακρυά από το κίνδυνο.

Πηγή: inkefalonia.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου