ΕΛΛΑΔΑ

Ανενεργά τα μέτωπα στην ανατολική Αττική

ανενεργά-τα-μέτωπα-στην-ανατολική-αττ-355419

Κανένα ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει πλέον στην ανατολική Αττική που τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε παραδοθεί ολοσχερώς στην πύρινη λαίλαπα. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι και να σβήσουν τις φλόγες που κατέκαψαν το πευκοδάσος.

Η πυρκαγιά στο πέρασμα της κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσος, χωρίς, όμως να υπάρχει ακόμα κάποιος επίσημος απολογισμός, ενώ έκανε στάχτη και αποκαΐδια τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως εξοχικές κατοικίες.

Ένα από τα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς

Μόνο διαχειρίσιμες μικροεστίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.

Σημειώνεται πως ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στα σημεία όπου μαίνονταν η πυρκαγιά για τρεις ημέρες.

Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

Από το πρωί της Τετάρτης ρίψεις νερού πραγματοποιούν στις μικρές εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι

Όπως επιβεβαιώνει η αστυνομία έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς το Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί.

Εικόνα από την καταστροφή του δάσους που προκαλεί μόνο θλίψη

Στις περιοχές που κάηκαν ο Αλέξης Τσίπρας

Με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά πετά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πυρκαγιές

Όταν ο πρωθυπουργός ολοκληρώσει την επίσκεψη του στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή υπουργών.

Χωρίς ενεργό μέτωπο και η πυρκαγιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου