ΕΛΛΑΔΑ

Ανασχηματισμός μέσα στον Αύγουστο. Τα σενάρια για αλλαγές σε υπουργούς πριν τη ΔΕΘ

ανασχηματισμός-μέσα-στον-αύγουστο-τα-365084

Αύγουστος και φαίνεται ότι κάποιους θα… τους βρει στην παραλία. Ο ανασχηματισμός σύμφωνα με ορισμένους “ψήνεται” και είναι για στελέχη του Μαξίμου μια κίνηση που επιβάλλεται με στόχο την επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η… λίστα των ονομάτων με τους πιθανούς υπουργούς είναι στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν με νόημα ότι ο Α. Τσίπρας περιμένει απ’ όλα τα υπουργεία τις προτάσεις τους για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ταυτόχρονα ρίχνει… ματιές στις σημειώσεις Βερναρδάκη επί του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο.

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως πολλά θα κριθούν απ’ το “θέμα” Τσακαλώτου. Στο πλαίσιο ντης ριζικής αλλαγής της εικόνας της Κυβέρνησης πολλοί θα ήθελαν αλλαγή δομική και σε βάθος.

Ο Ε. Τσακλώτος ωστόσο έχει τη στήριξη των δανειστών καθώς μετά τον “τυφώνα Γιάνη” βρήκαν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούν να συνεννοηθούν. Ωστόσο εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί, ειδικά από την κριτική του.

Αν υπάρξουν εξελίξεις τέτοιες που θα φέρουν εκτός υπουργείου Οικονομικών τον Ε. Τσακαλώτο, τότε μιλάμε για ένας εκ βάθρων ανασχηματισμό και όχι για μια επικοινωνιακού τύπου αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.

Εκεί οι μνηστήρες θα είναι πολλοί και σίγουρα θα υπάρξουν μετακινήσεις και καραμπόλες που θα φέρουν με τη σειρά τους νέες αλλαγές προσώπων.

Εάν οι αλλαγές περιοριστούν τότε περιορίζονται και τα προς αποχώρηση πρόσωπα. Και σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα είναι εάν ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει την αλλαγή προσώπων που έχουν δεχθεί πυρά ή έχουν ενοχλήσει με τη στάση τους ή εάν θα επιλέξει να δώσει ευκαιρίες, δίνοντας ταυτόχρονα και το σύνθημα της αλλαγής πνεύματος, σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα.

Στην πρώτη περίπτωση στη διακεκαυμένη ζώνη βρίσκονται οι κύριοι Μουζάλας και Τόσκας οι οποίοι έχουν δεχθεί πυρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεύτερη περίπτωση οι αλλαγές θα φέρουν στο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπα ανάλογα των περιπτώσεων Αχτσιόγλου και Χαρίτση…

Αυτή είναι ωστόσο η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη λέει ότι εκτός της ΔΕΘ η κυβέρνηση έχει μπροστά της και ακόμη μια αξιολόγηση, η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλλαγές.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου