ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για το σμήνος σεισμών στον Κορινθιακό κόλπο

τι-λέει-το-γεωδυναμικό-ινστιτούτο-για-393473

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά δύο ωρών σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι σεισμοί είχαν μέγεθος 4,1 και 4 Ρίχτερ.

Η πρώτη ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.22 τα ξημερώματα με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο και 156 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 5χλμ..

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 06.05 το πρωί και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά του Αιγίου και 153 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και η δεύτερη δόνηση ήταν επιφανειακή με το εστιακό της βάθος να υπολογίζεται στα 4 χλμ.. Και οι δύο δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές από τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε πώς κατέγραψε τις δονήσεις ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα

Η σεισμική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή παρακολουθείται από τους αρμόδιους καθώς έχουν σημειωθεί και άλλες δονήσεις μικρότερου μεγέθους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Εντός κύκλου το επίκεντρο των σεισμών – Εντός τετραγώνου τα επίσημα μεγέθη των δονήσεων

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου