ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή μητέρα και ο πρώην σύντροφός της που βίαζαν τα ανήλικα παιδιά τους

στη-φυλακή-μητέρα-και-ο-πρώην-σύντροφό-393967

Η φρικιαστική υπόθεση βασανισμού και σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων αδελφών από τη μητέρα τους και τον πρώην σύντροφό της, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε την πρώτη σε κάθειρξη 40 ετών και τον δεύτερο σε κάθειρξη 47 ετών (από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη).

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ μετά το πέρας της δίκης και οι δύο επέστρεψαν στις φυλακές όπου κρατούνται από τον περυσινό Φεβρουάριο, όταν ήρθε στο «φως» αυτή η ασύλληπτη υπόθεση.

Τα δύο αγόρια, ηλικίας 10 και 12 ετών σήμερα, περιέγραψαν πριν από λίγο καιρό σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωναν για μία τετραετία, από το 2011 έως το 2015, ενώ οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά τους. Σήμερα, τα δύο αδέλδια ζουν σε ορφανοτροφείο της Ημαθίας, το οποίο ανέλαβε την επιμέλειά τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 45χρονος κατηγορούμενος και η 38χρονη άλλοτε σύντροφός του (μητέρα συνολικά τεσσάρων παιδιών) το διάστημα της συμβίωσής τους κακοποιούσαν σεξουαλικά, από κοινού και κατά μόνας, τα παιδιά και τα βασάνιζαν. Το άλλοτε ζευγάρι ζούσε το διάστημα από το 2011 έως το 2013 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια η γυναίκα και τα αγόρια μετακόμισαν στη Σκύδρα Πέλλας.

Εκτός από τον συστηματικό βιασμό που υφίσταντο από τον 45χρονο, τα δύο ανήλικα -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων κι από τη μητέρα τους. Η ίδια -εξάλλου- κατηγορείτο ότι σε μία περίπτωση παρακολουθούσε τον βιασμό του παιδιού της από τον 45χρονο και… γελούσε.

Επιπλέον, το ζευγάρι βασάνιζε τα αγοράκια, προκαλώντας τους σωματικές κακώσεις. Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δίκην τιμωρίας έσβηναν τα τσιγάρα στην πλάτη των ανηλίκων με συνέπεια να προκαλέσουν εγκαύματα στα κορμάκια τους. Μάλιστα, ο 45χρονος κατηγορείτο ότι μαστίγωνε άλλοτε με τη ζώνη του παντελονιού και άλλοτε με το καλώδιο ηλεκτρικού σίδερου το μεγαλύτερο αγόρι, ενώ στο μικρότερο έριξε καυτό λαδί.

Για την ίδια υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμη δύο άντρες, ένας φίλος του 45χρονου και ο ιδιοκτήτης σπιτιού που νοίκιαζε η 38χρονη. Το δικαστήριο τους καταδίκασε, αντιστοίχως, σε ποινές κάθειρξης 16 ετών και φυλάκισης 3 ετών (μετατρέψιμη προς 5 ευρώ). Οι δύο τελευταίοι κρίθηκαν ένοχοι -κατά περίπτωση- για αποπλάνηση ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου