ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί στη Μεσογείων

διαμαρτυρία-των-οδηγών-ταξί-στη-μεσογ-396426

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση οδηγών ταξί στη Μεσογείων – μεταξύ των Νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Γενικού Κρατικού»- με την ΠΑΣΕΒΕ να απευθύνει κάλεσμα στους επαγγελματίες οδηγούς να δώσουν το παρών και να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την ώρα που η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει» για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το ρεκόρ στις αφίξεις ξένων τουριστών, η πραγματικότητα για τους «αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους είναι τελείως διαφορετική».

«Για εμάς τους ταξιτζήδες συνεχίζεται η αναδουλειά παρά τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, συνεχίζεται το κυνηγητό στις πιάτσες ακόμα και από το Δήμο Αθηναίων, συνεχίζονται οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών» τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:
«Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο έχει αιτία. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η υπερσυσσώρευση δηλαδή κεφαλαίων σε λίγα χέρια μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν επένδυαν αν δεν εξασφαλιζόταν η μέγιστη κερδοφορία τους».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι οδηγοί ταξί παραθέτουν και τα αιτήματά τους:

• Αφορολόγητο όριο 20.000 και επιπλέον 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

• Καμιά κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, πρώτης και δεύτερης κατοικίας, επαγγελματικού σκάφους.

• Πάγωμα των χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα, την εφορία, κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

• Μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

• Επιδότηση από το κράτος για την αντικατάσταση του οχήματος.

• Κατάργηση όλων των νόμων της απελευθέρωσης (4070/12-4093/12) που εκμεταλλεύονται όλες οι μονοπωλιακές εταιρείες».


[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου