ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν και οι 8 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 22χρονου τουρίστα

προφυλακίστηκαν-και-οι-8-κατηγορούμεν-396802

Την προφυλάκιση και των οκτώ κατηγορούμενων για τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο, Μπακαρί Χέντερσον, διέταξε το δικαστήριο, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Στους οκτώ συλληφθέντες – ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι – η Εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Χέντερσον αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου.

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή, αλλά όπως υποστήριξε δεν σκότωσε εκείνος τον Μπακαρί Χέντερσον.

«Ναι τον χτύπησα, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω».

Ο πορτιέρης που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς.

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει, καθώς προδίδει την παρουσία τους και τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αιτία για τον καβγά φέρεται να ήταν μία φωτογραφία σέλφι του θύματος με τη σερβιτόρα του καταστήματος.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου