ΕΛΛΑΔΑ

Όπλα, σφαίρες και 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στρατόπεδο Καποτά

όπλα-σφαίρες-και-80-δενδρύλλια-κάνναβης-407970

Τρεις «ιδιόκτητες» φυτείες με περίπου 80 δενδρύλλια κάνναβης, λαθραία τσιγάρα, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, σφαίρες και 26 συλλήψεις είναι τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που εξελίχθηκε χθες το πρωί στο πρώην Στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι.

Οι έρευνες στο «άβατο» της εγκληματικότητας, επικεντρώθηκαν σε τέσσερα σπίτια του στρατοπέδου, με την επιχείρηση να ξεκινά στις 07:45 χθες το πρωί. Συμμετείχαν σε αυτή στελέχη της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα), ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το ελικόπτερο της αστυνομίας. Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, που είχε εξαγγελθεί μετά τον άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στην σχολική εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου.

Το στρατόπεδο που είχε χρησιμοποιηθεί στο μακρινό παρελθόν για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων, με την πάροδο των χρόνων μετατράπηκε σε «ορμητήριο» κακοποιών, όπως είχε αναδειχθεί πρόσφατα με τα μέλη της σπείρας των χρηματοκιβωτίων που εφορμούσαν από εκεί σε επιχειρήσεις της Αττικής και Βοιωτίας. Για να μπεις στον οικισμό γινόταν… face control από τα μέλη των συμμοριών και χρειαζόταν η έγκριση των «αρχηγών» για την είσοδο των αγνώστων.

Σε λόφο κοντά στην δυτική πύλη του οικισμού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις ξεχωριστές φυτείες με περίπου 80 δενδρύλλια κάνναβης. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, σφαίρες, μία καραμπίνα και 60.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Είκοσι έξι άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων πέντε άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία για καλλιέργεια κάνναβης, τρία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και από ένα για καταδικαστική απόφαση για κλοπές, για πλαστογραφία και ρευματοκλοπή, ενώ δώδεκα συλλήψεις έγιναν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Σημειώνεται πως μετά τον θάνατο του Μάριου, η αστυνομική ηγεσία είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία νέας επιχειρησιακής δομής που θα τοποθετείτο μόνιμα στην περιοχή επί 24ώρου βάσεως, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση, Τροχαία, Ασφάλεια ενώ θα εξελίσσονταν έκτακτες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις διαφόρων υπηρεσιών.

Οι εβδομαδιαίες δράσεις θα εμπεριέχουν ελέγχους τροχαίας, αστυνόμευσης και πάταξης της μικροεγκληματικότητας. Δύο φορές το μήνα θα γίνονται στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες), όπως αυτή που εξελίχθηκε στο Στρατόπεδο Καποτά.

Η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου σχεδίου θα αξιολογείται κάθε 10 ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.

Το «στοίχημα» για τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι η εύρεση αστυνομικού προσωπικού που θα συμμετάσχει στις συγκεκριμένες δράσεις, όταν μάλιστα την τελευταία τριετία από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν φύγει 4.000 αστυνομικοί, χωρίς να υπάρχει εισροή νέων. Ένα άλλο ζητούμενο είναι η «μονιμότητα» εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς συνηθίζεται η… αλλαγή πλεύσης ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες τις επικαιρότητας!

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου