ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκε και ο «Αστέριος» της σπείρας που χτυπούσε επώνυμους

πιάστηκε-και-ο-αστέριος-της-σπείρας-408725

Ο «Αστέριος», ο τσιλιαδόρος με το καλάσνικοφ, της συμμορίας ληστών που είχαν χτυπήσει τον γνωστό τραγουδιστή Νίκο Βέρτη, τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, τον καλλιτεχνικό μάνατζερ Τόνι Μαυρίδη και την ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη, συνελήφθη στην Αθήνα. Ο 38χρονος εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής την ώρα που έβγαινε από το διαμέρισμά του στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του για συμμετοχή στη σπείρα που ευθύνεται για εννέα ληστείες, 36 διαρρήξεις και 18 κλοπές οχημάτων, ενώ η λεία τους εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι υπερβαίνει το 1.000.0000 ευρώ.

Ο «Αστέριος» ή «Ylli», είχε κυρίως το ρόλο του «τσιλιαδόρου», παραμένοντας εξωτερικά των πολυτελών κατοικιών που πραγματοποιούσαν τις ληστρικές εισβολές οι συνεργοί του. Σε περίπτωση που οι ένοικοι βρίσκονταν στο εσωτερικό των κατοικιών, εκείνος επιτηρούσε τα θύματα με πολεμικό καλάσνικοφ, έως ότου οι υπόλοιποι αφαιρέσουν τα κλοπιμαία.

Από την πορεία των ερευνών είχε προκύψει ότι άλλο μέλος της σπείρας, ο σκληρότερος από αυτούς, ο 28χρονος Andi ή Muharrem Paturri, ο οποίος ήταν δραπέτης αγροτικών φυλακών Τίρυνθας από τις 17 Μαρτίου 2016, το μικρό χρονικό διάστημα διαφυγής του στην γενέτειρά του, πρόλαβε να… σκοτώσει άνθρωπο σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Paturri βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της βόρειας Αλβανίας, με τους Έλληνες αστυνομικούς να προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθώς αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα. Ελπίζουν μετά την αποφυλάκιση να συλληφθεί εκ νέου από την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος και να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν γίνει «σκιά» του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη, και σχεδόν όλων των επώνυμων και μη θυμάτων τους. Στην περίπτωση του γνωστού τραγουδιστή, όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, οι δράστες παρακολουθούσαν όλες τις διαδρομές του Νίκου Βέρτη από το σπίτι του στο μαγαζί που τραγουδούσε και αντίστροφα προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι οι ώρες που απουσιάζει από αυτό. Οι ίδιοι αξιωματικοί έχουν «εικόνα» ότι κάποιοι από τους ληστές είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο ΥΤΟΝ στην Πέτρου Ράλλη, όπου τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης και είχαν κάτσει πρώτο τραπέζι!

Ένα τέτοιο βράδυ στις 9 Νοεμβρίου 2016, τρεις από τους δράστες, όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, μπήκαν στο σπίτι του στην οδό Πίνδου στη Βούλα. Άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια πήγαν σε δασώδη περιοχή της Πάρνηθας όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, και το άφησαν εκεί, με αποτέλεσμα να βρεθεί από περιπατητή του βουνού. Σημειώνεται ότι στις 6 Ιανουαρίου 2017, κάποιος από τους δράστες είχε αρπάξει το πολυτελές τζιπ Range Rover του τραγουδιστή από πάρκινγκ στη Γλυφάδα, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 6.000 ευρώ και ένα πιστόλι που κατείχε νόμιμα.

Πριν από τη διάρρηξη στο σπίτι του τραγουδιστή είχαν μπει σε άλλο σπίτι της ίδιας οδού, όπου είχαν αφαιρέσει 31.000 ευρώ, 22.000 δολάρια Αυστραλίας και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ.

Μία άλλη περίπτωση τρανταχτής παρακολούθησης των θυμάτων εξελίχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πλ. Αγίου Γεωργίου στην Εκάλη. Οι δράστες ακινητοποίησαν επιχειρηματία την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να περάσει στο εσωτερικό του. Εκεί με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον πατέρα του και τον θείο του. Ένας από τους δράστες ρωτούσε διαρκώς τον επιχειρηματία: «Η γυναίκα σου κυκλοφορεί με μία Μερσεντές CLK, που βρίσκεται τώρα; Που είναι; Πότε θα γυρίσει;». Στη συνέχεια άρπαξαν χρυσαφικά αξίας περίπου 20.000 ευρώ και 1.500 ευρώ.

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που καταγράφηκαν τον περασμένο Νοέμβριο απεικονίζεται ένοπλος, ο οποίος φοράει κουκούλα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπροστά στο πολυτελές αυτοκίνητο του τραγουδιστή. Τα μέλη της συμμορίας, που γνώριζαν για την ύπαρξη των καμερών ασφαλείας, πήδηξαν αρχικά στην αυλή και κατόπιν ανέβηκαν στο μπαλκόνι, όπου παραβίασαν το παράθυρο. Κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σύστημα ασφαλείας και στη συνέχεια έψαξαν όλους τους χώρους μέχρι που εντόπισαν ένα μικρών διαστάσεων χρηματοκιβώτιο. Η επίθεση στο σπίτι του Βέρτη ήταν η τελευταία για τη σπείρα, καθώς τα μέλη της (εξαιρουμένου ενός 22χρονου) διέφυγαν στην Αλβανία.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τη διαφυγή των ληστών από οικία επιχειρηματία στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην περιοχή της Βούλας. Σε αυτή την περίπτωση αφαίρεσαν 50.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ. Η συμμορία είχε «χτυπήσει» επίσης τον μάνατζερ και πρώην σύντροφο της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδη, τον επιχειρηματία Στιβ Κακέτση και την ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη, τραυματίζοντας τον σύζυγό της που είχε αντιδράσει στις προθέσεις των ληστών, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει εναντίον του.

Η οργάνωση αποτελούνταν από έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος είναι ο μόνος που βρισκόταν στην Ελλάδα και συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα, και τέσσερις ομοεθνείς του που αναζητούνται. Συνολικά κατηγορούνται για εννιά ληστείες, 36 διαρρήξεις και 18 κλοπές οχημάτων, ενώ η λεία τους εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι υπερβαίνει το 1.000.0000 ευρώ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου