ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 67χρονο τοκογλύφο και στον 28χρονο «μπράβο» του

χειροπέδες-σε-67χρονο-τοκογλύφο-και-στο-412367

Δεν υπέκυψε στις συνεχείς απειλές που δεχόταν κατά της ζωής του και κατά της επιχείρησης που διατηρεί στην Πάτρα ένας 42χρονος επιχειρηματίας, που είχε πέσει στα «νύχια» ενός 67χρονου τοκογλύφου. Όταν εκείνος του έστειλε «μπράβο» για να τον εκβιάσει, πήγε κατευθείαν στα γραφεία της Ασφαλείας.

Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, την περασμένη Δευτέρα αρχικά του είχε τηλεφωνήσει και στην συνέχεια τον είχε επισκεφτεί στην επιχείρησή του, ένας 28χρονος «φουσκωτός» που λειτουργούσε κατ΄ εντολή του τοκογλύφου και απαίτησε εκβιαστικά να του δώσει 30.000 ευρώ από κάποιο χρέος που δεν είχε αποπληρώσει. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν χαρτονομίσματα αξίας 1.000 ευρώ και παρακολούθησαν διακριτικά το κατάστημα του 42χρονου.

Το απόγευμα της Τρίτης, όταν έφτασε ο 28χρονος και παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Πάνω του βρήκαν δύο επιταγές με εκδότη τον 67χρονο και μια με εκδότη τον αδελφό του θύματος. Λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβαν στο σπίτι του και τον 67χρονο επιχειρηματία και οδήγησαν και τους δυο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για εκβίαση και έδωσε εντολή να ερευνηθούν από τους άνδρες της Ασφαλείας οι τοκογλυφικές δραστηριότητές τους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου