ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασίζει για την απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πορεία προς τη Βουλή

αποφασίζει-για-την-απεργία-η-ποε-οτα-πο-412626

Hμέρα αποφάσεων για την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων την ώρα που όλες οι μεγάλες πόλεις «πνίγονται» στα σκουπίδια με την κατάσταση να είναι πλέον απελπιστική, απειλώντας την δημόσια υγεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να λάβει αποφάσεις. Νωρίτερα, στις 10.30 οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το Plan Β του Μαξίμου

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον η νομοθεσία που θα επέτρεπε την επίταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι ακόμη και αν η συγκεκριμένη νομοθεσία ήταν ενεργή δεν επρόκειτο ποτέ να αξιοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, προσβλέπουν σε ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης σε αυτή την κατεύθυνση. Σε μιας μορφής επίταξη των εργαζομένων με δικαστική εντολή, υπό την απειλή που συνιστά για τη δημόσια υγεία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Και, παράλληλα, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, στην έξοδο οχημάτων και στρατιωτικού προσωπικού για την αποκομιδή απορριμμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η πολιτεία «αναλόγως με τις εξελίξεις, θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους κρατικούς μηχανισμούς, ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η δημόσια υγεία».

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας», δήλωσε χθες, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθιστώντας σαφές ότι έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια και οι δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διογκώνει το κλίμα δυσαρέσκειας των πολιτών. Αλλωστε, η κυβερνητική αισιοδοξία για λήξη των κινητοποιήσεων διαψεύστηκε ήδη δύο φορές, μία το περασμένο Σάββατο, μετά τη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και, κυρίως, μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχθές. Ο κ. Τζανακόπουλος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, όσον αφορά τις εναλλακτικές που έχει εξετάσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει με σαφήνεια ότι οι εναλλακτικές που η κυβέρνηση διαθέτει είναι «η Δικαιοσύνη και ο στρατός»

.Ο τουριστικός κλάδος και το υπουργείο Τουρισμού απευθύνουν έκκληση για να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών. Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!», ήταν το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσου.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου