ΕΛΛΑΔΑ

«Επέλαση» ακροδεξιών στοιχείων στο Μενίδι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

επέλαση-ακροδεξιών-στοιχείων-στο-μ-416426

Το «άβατο» του Μενιδίου έχει δώσει χώρο σε ακραίες ακροδεξιές οργανώσεις να… πατήσουν πόδι στη δυτική Αττική στο όνομα του «πολέμου κατά των ναρκέμπορων» και να αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο –«αν προκληθούν»- να χρησιμοποιήσουν όπλα.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται φούντωμα της ακροδεξιάς παρουσίας σε περιοχές όπου κυριαρχεί η ανομία, καθώς εκεί θεωρούν κάποιοι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να δηλώσουν «παρών» και να κερδίσουν έδαφος έναντι της Χρυσής Αυγής. Στο Μενίδι έχουν αναπτύξει δράση δύο ναζιστικές οργανώσεις με στρατιωτική δομή: Οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές (ΑΜΕ), ομάδα που θεωρεί ιδεολογικό μέντορά της τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό ως «Περίανδρο») και η «Combat 18 Hellas», ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η (Adolf Hitler).

Όλα δείχνουν ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στη δυτική Αττική, όπου όσο απουσιάζει η πολιτεία τόσο ξεδιπλώνονται σχέδια ακραίων ομάδων. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για άτομα που ασπάζονται τον εθνικοσοσιαλισμό, ιδεολογία που ανέκαθεν έβαζε στο στόχαστρο Ρομά.

Μέλη των δύο οργανώσεων συμμετείχαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μενίδι μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου. Πρωταγωνίστησαν δε σε εμπρησμούς σπιτιών, τα οποία ανήκουν σε Ρομά που –κατ’ αυτούς- εμπλέκονται με ναρκωτικά. Τα μέλη των ναζιστικών ομάδων, ωστόσο, δεν πάτησαν πόδι για πρώτη φορά στην περιοχή μετά το τραγικό συμβάν.

Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων μετά το θάνατο του μικρού Μάριου συμμετείχαν –όπως λένε- ενεργά τόσο τα μέλη των ΑΜΕ όσο και της «Combat 18 Hellas», οργανώσεις που συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, η «Combat 18 Hellas» ανήρτησε στις 18 Ιουνίου 2017 βίντεο στο YouTube από εμπρησμούς σπιτιών σημειώνοντας ότι «αν ο δράστης δεν πιαστεί όλα αυτά θα μοιάζουν παραμύθι μπροστά σε αυτά που θα έρθουν (…) Εσείς πρεζέμποροι τον βλέπετε τον νταγλαρά; (σ.σ. δείχνουν φωτογραφία ενόπλου) Αν θέλετε πόλεμο θα τον έχετε, όποτε, όπου και όπως τον θέλετε. Στις 9 Μαΐου σας είπαμε ότι ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός».

Και οι δύο οργανώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο αρμόδιων υπηρεσιών τη ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αναβαθμίσουν τη δράση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Combat 18 Hellas» πραγματοποίησε συνολικά 18 επιθέσεις μέσα στο 2015 και στο 2016, οι περισσότερες με στόχο καταλήψεις και αντιφασιστικά στέκια. Σύνθημα τους το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».

Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας στη δυτική Αττική ήρθε στην επιφάνεια και από τις δεκάδες επιθέσεις (με τις οποίες δεν έχουν σχέση οι παραπάνω οργανώσεις) με στόχο μετανάστες, που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως στον Ασπρόπυργο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου