ΕΛΛΑΔΑ

Έμεινε από δυνάμεις η Εθνική, βαριά ήττα από το Βέλγιο

έμεινε-από-δυνάμεις-η-εθνική-βαριά-ήττ-416672

Η Εθνική ομάδα των γυναικών πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, γνωρίζοντας την ήττα με 78-45 από το Βέλγιο στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πέτυχε υπέρβαση στο τουρνουά και κέρδισε θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια τόσο στο ματς με τη Γαλλία για τα ημιτελικά, όσο και στο ματς με το Βέλγιο και κατετάγη τέταρτο, ωστόσο κέρδισε τον θαυμασμό των Ελλήνων, μετά την εξαιρετική πορεία.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το παιχνίδι, καθώς το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες μας και επιστράτευσε τα δυνατά του σημεία, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με +9 (24-15). Οι Βελγίδες σημάδεψαν την Σπανού, η οποία μέχρι το 7’ υπέπεσε σε τρία φάουλ και παροπλίστηκε. Παράλληλα, με τις Βάουτερς και Μέσεμαν να σκοράρουν η ελληνική άμυνα αποσυντονίστηκε με αποτέλεσμα η Εθνική να βρεθεί σε μειονεκτική θέση.

Το Βέλγιο κυριάρχησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο και οδηγήθηκε στο αποδυτήρια για το ημίχρονο με διαφορά 11 πόντων (40-29). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε την περίοδο τροφοδοτώντας την Φασούλα, όμως κόλλησε επιθετικά και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 17 πόντους (40-23). Με πόντους από τις Μάλτση, Καλτσίδου και Σπανού η διαφορά έπεσε στους 11 και η Ελλάδα διατήρησε τις ελπίδες της να επιστρέψει στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 29-40.


zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου