ΕΛΛΑΔΑ

Αποσύρονται επικίνδυνες κόλλες στιγμής. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα χλωροφόρμιου [εικόνα]

αποσύρονται-επικίνδυνες-κόλλες-στιγ-421688

Αποσύρονται από την αγορά κόλλες της εταιρείας Τσαγκογέωργας ΑΕ με την επωνυμία «Super Glue» και ελληνική περιγραφή «ΚΟΛΛΑ ΣΤΙΓΜΗΣ SUPER GLUE» γιατί περιέχουν μεγαλύτερη-από το επιτρεπόμενο όριο- ποσότητα χλωροφόρμιου.

Η απόσυρση αφορά το προϊόν με ραβδοκώδικα (barcode): 019024800001 και αριθμό παρτίδας: 20141018.

Όπως επισημαίνεται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το εν λόγω προϊόν κρίθηκε επικίνδυνο λόγω του ότι η περιεκτικότητα του σε χλωροφόρμιο υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό REACH 1907/2006.

Μεγάλες δόσεις σε χλωροφόρμιο μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος καθώς και βλάβη στην υγεία σε περίπτωση εισπνοής ή κατάποσης. Η ανάκληση αφορά τη συνολική ποσότητα του προϊόντος.

Η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ έχει σταματήσει την εισαγωγή και διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος. Η ενημέρωση όλων των καταστημάτων λιανικής, τα οποία έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, έγινε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς και ονομαστικής επιστολής.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και ο εισαγωγέας καλούν τους καταναλωτές, που έχουν στη κατοχή τους κόλλες στιγμής μάρκας “Super Glue”, με ραβδοκώδικα (barcode) 019024800001 και αριθμό παρτίδας: 20141018, να σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν αμέσως και να τις επιστρέψουν στο κατάστημα λιανικής από το οποίο τις προμηθεύτηκαν, προκειμένου να λάβουν πίσω το σχετικό αντίτιμο ή να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών στα τηλέφωνα 210 3416691-2

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου