ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια για τον δράκο των ασανσέρ

ισόβια-για-τον-δράκο-των-ασανσέρ-423693

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 44χρονο αποκαλούμενο ως «δράκο των ασανσέρ» για ένα έγκλημα πριν από 20 χρόνια με θύμα τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στο Λυκαβηττό. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κατά πλειοψηφία αφού δύο μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έκριναν ότι πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον νεαρό φοιτητή έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών στις οποίες επιτίθετο κυρίως σε ασανσέρ την δεκαετία του 1990. Ένα αποτύπωμα του που βρέθηκε πολλά χρόνια μετά στο αυτοκίνητο του φοιτητή τον “κάθισε” εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Το αποτύπωμα άλλωστε αποτέλεσε και τον κύριο λόγο που η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 44χρονου, υποστηρίζοντας ότι το σημείο που βρέθηκε-στο πίσω μέρος δηλαδή του αυτοκινήτου- ήταν το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής.

Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του. «Ο κατηγορούμενος είναι με βεβαιότητα ο δράστης» είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε πως το επίμαχο αποτύπωμα «είναι από άτομο με πλούσιο ποινικό παρελθόν».

«Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού» τόνισε.

«Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου»

Ο 44χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία του 21χρονου . «Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» είπε τονίζοντας πως ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή επί σειρά ετών η αστυνομία τακτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα με τόσα χρόνια καθυστέρηση . «Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό» είπε και αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια όταν κατέληξε στο αναμορφωτήριο γιατί έκλεβε , όπως υποστήριξε, μανάβικα.

«Έκανα κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Όταν βγήκα έκανα πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Όταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία» είπε και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως δεν είναι βιαστής αλλά ληστής: «Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες,έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα». «Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμε για κάτι που δεν έκανα» συμπλήρωσε.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου