ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Πετροπόλεμος και χημικά στην πορεία κατά των Ρομά

μενίδι-πετροπόλεμος-και-χημικά-στην-π-431978

Πορεία από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού, πραγματοποιούν το απόγευμα της Δευτερας κάτοικοι και φορείς της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου.

Συγκεκριμένα, 2-3.000 πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμο της περιοχής, ωστόσο μια ομάδα περίπου 200 ατόμων, αποκόπηκε από το πλήθος και κινήθηκε με κατεύθυνση το γήπεδο του Αχαρναϊκού και τον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται δίπλα.

Η ομάδα αυτή επιχείρησε καταδρομική επίθεση προς τον οικισμό, μέχρι που οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέκοψαν, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος.

Απ’ την αλλη, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού, ενώ κάποιοι περικύκλωσαν τον αστυνομικό διοικητή της περιοχής.

Αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου