ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κόντρα Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Άρειο Πάγο για μια «χοροεσπερίδα»

νέα-κόντρα-ένωσης-δικαστών-και-εισαγγ-437071

Εξηγήσεις για την πηγή χρηματοδότησης της προγραμματισμένης εκδήλωσης στο «Χίλτον» για τον εορτασμό των 182 χρόνων του Αρείου Πάγου, ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική Ένωση των Δικαστικών Λειτουργών η οποία δεν προσκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την προέδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «εν κρυπτώ» από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις, Τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δεν τιμούν τους δικαστές αλλά μόνο όσους τις διοργανώνουν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση, είναι ασυνήθιστες και εγείρουν πολλά ερωτήματα, με δεδομένα τα σχετικά ερωτήματα του Τύπου αλλά και του Ποταμιού, για την πηγή της χρηματοδότησης τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 182 (!) ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το Δικαστικό Σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης. Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Είχε προηγηθεί ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης από το Ποτάμι για την προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση που διοργανώνει η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου με προσκεκλημένους και από την Ελλάδα και το εξωτερικό..

Το Ποτάμι σχολιάζει ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης και ζητάει να μάθει ποιος χρηματοδοτεί την εκδήλωση, καθώς και αν αληθεύει ότι παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από μέλος της φερόμενης ως Οργανωτικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του Βήματος, η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου διοργανώνει στις 9 Ιουνίου Γκαλά στο ξενοδοχείο Χίλτον με προσκεκλημένους και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρόσχημα τη συμπλήρωση 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, – παρότι οι επέτειοι εορτάζονται τουλάχιστον ανά πεντηκονταετίες-, στην πραγματικότητα λόγω της συνταξιοδότησής της και ομιλητές μεταξύ άλλων τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν ενώπιόν της, μεγάλες δίκες για οικονομικά και όχι μόνο εγκλήματα.

Κύριε Υπουργέ σας ερωτάμε: έχει βάση αυτό το δημοσίευμα;

Αν ναι ποιός χρηματοδοτεί, μια τόσο γκλάμουρους εκδήλωση, στην εποχή της σκληρής λιτότητας που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας πένεται; Ποιοί είναι οι χορηγοί;

Είναι αλήθεια ότι παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Δασούλας από μέλος της φερόμενης ως Οργανωτικής Επιτροπής; Και αν ναι, γιατί;».

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου