ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδήμος: Ήταν ένα διπλωμένο χαρτόνι σαν εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξα, εξερράγη

παπαδήμος-ήταν-ένα-διπλωμένο-χαρτόνι-445840

Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς για την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε, μέσα από τον Ευαγγελισμό όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφοντας τον παγιδευμένο φάκελο, ανέφερε πως τον είχε στον δεξιό του μηρό και πως διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό. Είπε ακόμα πως διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και πως όταν το άνοιξε έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά.

Ο κύριος Παπαδήμος με τα λόγια του επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα ήδη γνώριζαν τα στελέχη της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται για τον έλεγχο: «Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου