ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

κηδεύεται-ο-κωνσταντίνος-μητσοτάκης-446456

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί σε λίγη ώρα, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του ΑργουλιδέΤους επικήδειους εκφωνούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη έως και τις 13.30.

Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη η οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην εκκλησία βρέθηκαν από το πρωί οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να φτάνει στον ναό με ένα μπαστούνι λόγω πρόσφατης επέμβασης στο γόνατο.




Η σορός του πρώην πρωθυπουργού εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη:

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου