ΕΛΛΑΔΑ

Ενας ακόμα νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ενας-ακόμα-νεκρός-από-τον-ιό-του-δυτικο-851206

Λόγω των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, οι αιμοληψίες έχουν σταματήσει στα κέντρα αιμοδοσίας της Λάρισας, της Κατερίνης, της Βέροιας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών, ενώ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, αποκλείοντας τα άτομα που έχουν επισκεφθεί περιοχές υψηλού κινδύνου.

Στο μεταξύ, ένας ακόμα ασθενής υπέκυψε έπειτα από μόλυνση με τον ιό -πρόκειται για τον τέταρτο θάνατος που συνδέεται με την ασθένεια- ενώ ακόμα 12 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν με εργαστηριακές εξετάσεις χθες, ανεβάζοντας στα 60 τον συνολικό αριθμό.

 
Να σημειωθεί ότι από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν λάβει εξιτήριο 26, ενώ 29 νοσηλεύονται ακόμη.

Από αυτούς οι 8 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν απαγορευτεί οι αιμοληψίες. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μην παίρνουμε αίμα από άτομα τα οποία έχουν μείνει το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γωγώ Παπαϊωάννου.

Στις πόλεις όπου οι αιμοληψίες έχουν σταματήσει, με εντολή του υπουργείου Υγείας,  το αίμα που είχε ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες (περίπου 2.000 μονάδες) έχει τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί.

Όσον αφορά την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκανε δεκτή την πρόταση των τοπικών φορέων για ψεκασμούς.

Το πρόγραμμα, ανέφερε ο ίδιος εστιάζεται σε περιοχές με ορυζώνες όπου αναπαράγονται τα έντομα, και έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πειραματικό στάδιο.

Το αίτημα υποβλήθηκε επίσης στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου