ΕΛΛΑΔΑ

«Ληστές χρηματοκιβωτίων» χτύπησαν τον… ΕΦΚΑ

ληστές-χρηματοκιβωτίων-χτύπησαν-τ-460832

«Ληστές χρηματοκιβωτίων» χτύπησαν τον… ΕΦΚΑ! Άγνωστοι εισέβαλλαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, σε εξαώροφο κτίριο, που στεγάζονται τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Νότιας Αθήνας του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την κεντρική είσοδο και αρχικά απέσπασαν δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι βρέθηκαν κατεστραμμένοι σε διπλανό πάρκο. Στη συνέχεια παραβίασαν γραφεία του τμήματος συντάξεων του ΕΦΚΑ, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου απ’ όπου απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό και έγγραφα.

Την ίδια ώρα στην Δυτική Αττική, σημειώθηκαν δύο ληστρικές επιδρομές σε σχολεία, στις περιοχές Μενιδίου και Ζεφυρίου. Άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του 2ου Νηπιαγωγείου Θρακομακεδόνων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βεροίας και Χαλκιδικής. Οι δράστες απέσπασαν ένα μηχάνημα προβολών και 20 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο μεταξύ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου στην οδό Ολυμπιάδος, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια κυλικείου και αφαίρεσαν χρήματα και προϊόντα από το εσωτερικό του, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Μία βίαιη ληστεία καταγράφηκε σε σπίτι στα Καμίνια, όταν δύο άγνωστοι εισέβαλλαν στο εσωτερικό του, χτύπησαν και ακινητοποίησαν την 80χρονη ένοικο, από την οποία απέσπασαν περίπου 1.000 ευρώ, ενώ το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Κάτι αντίστοιχο αλλά με άλλη μέθοδο καταγράφηκε σε οικία 73χρονου στον Κορυδαλλό. Άγνωστοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους εφορίας, μπήκαν στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν να αποσπάσουν 15.000 ευρώ που είχε κρυμμένα το θύμα εξαιτίας των capital controls!

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου