ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις oi νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη

τρεις-oi-νεκροί-από-το-σιδηροδρομικό-δυσ-465330

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδία της επιβατικής αμαξοστοιχίας I/C58 της Intercity που σημειώθηκε στις 21.45 στην τοποθεσία Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η μηχανή της αμαξοστοιχίας διαπέρασε ένα σπίτι. Ο αριθμός των νεκρών το μεσημέρι του Σαββάτου ανέβηκε στους τρεις καθώς ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται ακόμα έξι άνθρωποι με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για τη ζωή τους ενώ συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε 16.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Εμμανουηλίδη στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος κατέληξε.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Άδενδρο

Ο χώρος του δυστυχήματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονται επί ποδός από χθες.

Κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται από τα ξημερώματα στο σημείο, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες.

Η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία έχει κυριολεκτικά εμβολίσει το κτίριο διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Οι εικόνες ήταν τραγικές, κάποιοι επιβάτες από τα πίσω βαγόνια άνοιγαν τα παράθυρα και έβγαιναν από αυτά. Επικρατούσε πανικός. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να απεγκλωβιστεί» λέει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημήτρης Μυλώσης, αυτόπτης μάρτυρας. «Οι πιο ψύχραιμοι από τους κατοίκους της περιοχής έμπαιναν μέσα στο σιδερένιο κουφάρι για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βγουν.

Στο οίκημα βρίσκονταν την ώρα της πρόσκρουσης δύο άντρες αλβανικής καταγωγής οι οποίοι έντρομοι δεν δίστασαν να πηδήξουν από ύψος 5 μέτρων και τελικά κατάφεραν να σωθούν.

Η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9:40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Συλλυπητήρια Τσίπρα

Με αναρτήσεις στο Twitter, o πρωθυπουργός εκφράζει την οδύνη του για το δυστύχημα: «Πληροφορήθηκα με οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εικόνες που σοκάρουν:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου