ΕΛΛΑΔΑ

Το … τρίτο κύμα παραθεριστών

το-τρίτο-κύμα-παραθεριστών-851206

Κορυφώνεται η φετινή θερινή τουριστική περίοδος καθώς το Δεκαπενταύγουστο καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά σε κρατήσεις στη Μαγνησία. Η Σκιάθος κρατάει τα ηνία της επισκεψιμότητας, μιας και εμφανίζει πληρότητα 100%.

Σε ικανοποιητικά γενικά επίπεδα κυμαίνεται η κίνηση για το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή, ωστόσο οι πληρότητες παρουσιάζουν διαφορές στη χερσαία Μαγνησία και τα νησιά των Β. Σποράδων.
Στα καταλύματα του Πηλίου η κίνηση είναι συγκρατημένη, μιας και ακόμη υπάρχουν κενά δωμάτια σε πολλά ξενοδοχεία.
Οι τιμές στα καταλύματα του Πηλίου ξεκινούν από 70 ευρώ και φτάνουν και τα 100 ευρώ, ενώ στα πολυτελείας ξενοδοχεία οι τιμές αγγίζουν ακόμη και τα 140 – 160 ευρώ τη βραδιά.
Στον αντίποδα η πληρότητα στη Σκιάθο για το σαββατοκύριακο έφτασε το 100%, με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι γι’ αυτή την εξέλιξη.
Στη Σκόπελο και την Αλόννησο οι κρατήσεις είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αρκετά κενά δωμάτια.
Οι τιμές τον ενοικιαζομένων δωματίων στη Σκιάθο ξεκινούν από 70 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τα 100 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, ενώ στη Σκόπελο και την Αλόννησο οι τιμές ξεκινούν από 50 – 60 ευρώ και αυξάνονται αναλόγως την ποιότητα του κάθε καταλύματος.
Πληρότητα 100% όμως παρουσιάζουν και κρατήσεις θέσεων για τα πλοία για τα υδροπτέρυγα που ξεκινούν από το Βόλο με κατεύθυνση τις Β. Σποράδες.
Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία θα γίνουν γνωστά από τους φορείς με το πέρας του Δεκαπενταύγουστου, όμως εκείνο που υπολογίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό είναι πως υφίσταται αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, όχι όμως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου