ΕΛΛΑΔΑ

Παππάς: Τα πάντα είναι έτοιμα για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

παππάς-τα-πάντα-είναι-έτοιμα-για-τον-δι-469335

Ξεκινήστε τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας καθώς «τα πάντα είναι έτοιμα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες…» ήταν αυτό που εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα ζήτησε τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ από την ανεξάρτητη αρχή για την πρόσφατη κάλυψη των εκλογών στην Γαλλία από την τηλεοπτική συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου για τις καθυστερήσεις εκκίνησης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών από το ΕΣΡ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θέλω να στείλω ένα μήνυμα, τα πάντα είναι έτοιμα ξεκινήστε δεν μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες…» και επισήμανε με νόημα ότι και «τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών έχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες εάν δεν τηρούν το νόμο και το Σύνταγμα».

Μια υπουργική επισήμανση η οποία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του ΕΣΡ έχουν κληθεί για απολογισμό του έργου και των ενεργειών του από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – που μετά την απόφαση του ΣτΕ πρέπει να διεξαχθεί από το ΕΣΡ- είπε πως όλα είναι έτοιμα από τον προηγούμενο που έγινε από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Όλες οι οδηγίες και οι τρόποι που μας υποδείχθηκαν από τους ειδικούς εμείς είπε τις έχουμε στείλει στο ΕΣΡ καθώς και όσα υλικοτεχνικά είναι απαραίτητα. Υπογράμμισε ότι ο τρόπος για την διεξαγωγή της δημοπρασίας έγινε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από τους καθηγητές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό τον τομέα μας. Το ηλεκτρονικό λογισμικό έγινε και υποστηρίχθηκε από την εταιρεία που διεξάγει τις εθνικές εκλογές στη χώρα και πρόσθεσε «εμείς δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και το ΕΣΡ».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ερωτηθείς από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο σχετικά με τη νομιμότητα της ενέργειας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ να καλύψει τις γαλλικές εκλογές με πρόγραμμα που μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 καθώς ο ίδιος μετέδιδε το Survivor, ευθέως είπε πως «και εμείς περιμένουμε το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του».

Φρόντισε δε, να «χτίσει» και το κατηγορητήριο λέγοντας «δεν ήταν παράλληλη μετάδοση δύο σταθμών, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή ήταν πώληση προγράμματος, ούτε επίσης μπορεί αυτό να μπει κάτω από την ομπρέλα περί δικτύωσης γιατί η δικτύωση επιτρέπεται μόνο μεταξύ περιφερειακών σταθμών και όχι ενός εθνικής εμβέλειας όπως είναι ο ΣΚΑΙ με ένα περιφερειακής εμβέλειας που είναι το Αction24 ». O κ. Νίκος Παππάς μάλιστα θέλησε να θέσει τον ΣΚΑΙ και στην επιβαρυντική θέση της «υποτροπής» σε έκνομες ενέργειες θυμίζοντας ότι «ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός έχει κλέψει και εκκλησία «θυμίζοντας ότι «είχε μεταδώσει την θεία λειτουργία κατά τον εορτασμό της Παναγίας το 15Αύγουστο από την Τήνο κλέβοντας την εικόνα από την ΕΡΤ». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ευθέως είπε πως «για να μην μασάμε τα λόγια μας περιμένουμε και εμείς το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του για την τήρηση της κείμενη νομοθεσίας που είναι και ο ρόλος του να διαφυλάσσει».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου