ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντα: Καρέ-καρέ πως «σήκωναν» τα χρηματοκιβώτια οι ληστές

βίντεο-ντοκουμέντα-καρέ-καρέ-πως-σήκ-471207

Συγκλονιστικά βίντεο-ντοκουμέντα από τον τρόπο δράσης των ληστών των χρηματοκιβωτίων είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως έγινε γνωστό χθες από την ΕΛ.ΑΣ το οικονομικό όφελος της συμμορίας ξεπερνούσε το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, με τη σπείρα να διαπράττει περισσότερες από 150 ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες, στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν εκατοντάδες τηλεφωνικές συνδέσεις, ενεργοποιημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς. Για να συνεννοούνται μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, ενώ σε όλα τα στάδια των ενεργειών τους, χρησιμοποιούσαν συνεργούς τους, που λειτουργούσαν ως προπομποί και «τσιλιαδόροι», με οχήματα ιδιοκτησίας τους.

Όσον αφορά τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, ήταν κλεμμένα ή τα αφαιρούσαν από την εταιρεία ή τον φύλακα, ενώ τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου, μάρκας και χρώματος αυτοκίνητο, ώστε να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους. Στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τοποθετούσαν τα χρηματοκιβώτια που έκλεβαν, ενώ στη συνέχεια τα πυρπολούσαν, ώστε να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό τους. Επιπλέον χρησιμοποιούσαν καρφιά για να αποτρέψουν πιθανή καταδίωξή τους από αστυνομικά οχήματα.

Επίσης, κατά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μαντίλια και κουκούλες των μπουφάν τους, ενώ φορούσαν γάντια, για να μην αφήνουν ίχνη.

Το… ντου στα διόδια

Πέντε μέρες μετά την επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος ήρθε στο φως το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας σε ένα ταμείο διοδίων της Αττικής Οδού το οποίο δέχθηκε επίθεση από 6 άτομα 04:45 τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς.

Ο δράστες προσέγγισαν τα γραφεία των διοδίων στην έξοδο 7, στη Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι, με αυτοκίνητο.

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν και έδεσαν την 41χρονη υπάλληλο της εταιρείας.

Στη συνέχεια κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιοκαι να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ληστεία στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Ληστεία στα διόδια της Αττικής Οδού

Ληστεία στην Pro Electro

Ληστεία στις αποθήκες της φαρμακευτικής εταιρείας FAMAR στον Αυλώνα

Εισβολή στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής Septonα

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου