ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-ηθοποιός-στάθης-ψάλτ-491597

Εφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Όταν ο αγαπητός ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο βρισκόταν ήδη αντιμέτωπος με βαριά και προχωρημένη μορφή της νόσου, καθώς ο καρκίνος του πνεύμονα είχε γίνει ήδη μεταστατικός, γεγονός που δεν άφηνε περιθώρια βελτίωσης και αισιοδοξίας. Ολον αυτόν τον καιρό βρίσκονταν στο πλευρό του η σύζυγός του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας στις 27 Φεβρουαρίου του 1951. Οταν ήταν 11 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη.

Η πρώτη εμφάνισή του έγινε στην τηλεόραση το 1973 σε ηλικία 22 ετών στην τηλεοπτική σειρά “Οι Εμποροι Των Εθνών” μαζί με τον Νίκο τζόγια και τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Σε έναν από τους συγκλονιστικούς ρόλους της καριέρας του σε ηλικία 27 ετών, ο Στάθης Ψάλτης εμφανίστηκε στο σίριαλ της ΕΡΤ “Ο Συμβολαιογράφος” δίπλα σε καταπληκτικούς ηθοποιούς όπως ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σταύρος Ξενίδης και η Δέσπω Διαμαντίδου. Ο Στάθης Ψάλτης ενσάρκωσε τον Παναγιώτη Μερκάτο, τον γραμματέα του ανακριτή, σε μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Ο Στάθης Ψάλτης έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως “Καμικάζι αγάπη μου”, “Τροχονόμος Βαρβάρα”, “Τα καμάκια”, “Βασικά καλησπέρα σας”, “Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω”, “Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ”, “Μάντεψε τι κάνω τα βράδια”.

Για χρόνια ήταν παντρεμένος με την Τάρια Μπούρα και αργότερα, το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου