ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκαν για την επίθεση με αβγά στον Α. Αλαβάνο

καταδικάστηκαν-για-την-επίθεση-με-αβγ-493181

Με 14 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, καταδικάστηκαν τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους που τον Οκτώβρη του 2010 είχαν εκτοξεύσει αβγά και ντομάτες στον Α. Αλαβάνο.

Πρόκειται για τους, Θέμιδα Σκορδέλη, Αλίκη Παπαδάκη, και Αντρέα Σοφιά, ενώ ένας ακόμα κατηγορούμενος ο Σπύρος Γιαννάτος τιμωρήθηκε με δέκα μήνες μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η επίθεση είχε γίνει στον Άγιο Παντελεήμονα στην ομάδα τότε του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική», με αβγά, γιαούρτια και ντομάτες. Η κ. Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις ενώ θεωρείται πως ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Γιαννάτος εμφανίζεται ως δραστήριο μέλος της «επιτροπής κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ανήλικος τότε, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών.

Επί της ουσίας είναι η πρώτη καταδίκη των «αγανακτισμένων» του Αγίου Παντελεήμονα, εις βάρος των οποίων, σύμφωνα με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, έχουν καταγραφεί πλήθος επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων πολιτών και συνηγόρων καθώς και μελών οργανώσεων της Αριστεράς.

ΠΗΓΗ: kar.org.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου