ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή πρόκληση της τουρκικής αεροπορίας στην Κίναρο ανήμερα της τραγωδίας με το ελικόπτερο

διπλή-πρόκληση-της-τουρκικής-αεροπορ-493591

Ανήθικη διπλή πρόκληση από την τουρκική αεροπορία την Τετάρτη ενώ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια 4 αξιωματικών κατά την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Η Άγκυρα επέλεξε για τις υπερπτήσεις τη νήσο Κίναρο, όπου το Φεβρουάριο του 2016 είχε καταπέσει ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου Αγκούστα Μπελ και σκοτώθηκαν τρεις αξιωματικοί.

Οι παραβιάσεις έγιναν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα όταν ένας σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από τέσσερα F-16 και δύο F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών.

Στις 16.23, δύο F-16 καθώς και τα δύο F-4, πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Κίναρο στα 26.000 πόδια όπως και στις 16.26 άλλα δύο F-16 έκαναν υπέρπτηση σε ύψος 22.000 ποδών πάνω από το ίδιο νησί.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, άμεση ήταν η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας, με την απογείωση δύο ζευγών αεροσκαφών F-16 από την 133η σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι και την 130ή σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο αντίστοιχα, για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου