ΕΛΛΑΔΑ

Ερευνα-σοκ Χάρβαρντ: Εκμεταλλεύονται σεξουαλικά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

ερευνα-σοκ-χάρβαρντ-εκμεταλλεύονται-494424

Ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα πουλούν το κορμί τους. Ο λόγος είναι τα χρήματα για να φύγουν από τη χώρα και να πάνε αλλού στην Ευρώπη. Η έρευνα που έγινε από τον τομέα Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χάρβαρντ, από την ερευνήτρια δρ Βασιλεία Ντιγκιντίκη και την καθηγήτρια Ζακλίν Μπαμπά κάνει λόγο για “αυξανόμενη επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών μεταναστών στην Ελλάδα”. “Τα παιδιά αναγκάζονται να πουλούν το κορμί τους μέρα μεσημέρι, στην καρδιά της Αθήνας, απλώς για να επιβιώσουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί”, λέει η δρ. Ντιγκιντίκη.

Η αναφορά λέει πως τα παιδιά από περιοχές όπου υπάρχουν πόλεμος ή συγκρούσεις, για παράδειγμα Συρία, Αφγανιστάν κα Πακιστάν,δεν έχουν τα χρήματα που ζητούν οι διακινητές για να τους μεταφέρουν. Έτσι πουλούν το κορμί τους.

Τα κυκλώματα όμως είναι πολύ ισχυρά. Δεν διστάζουν να εκβιάζουν με φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν τραβήξει την ώρα που τα παιδιά εκδίδονται και απειλούν να στείλουν το ντροπιαστικό υλικό στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, τα παιδιά εκδίδονται για 15 ευρώ. Πρόκειται κυρίως για αγόρια και πελάτες τους είναι επίσης άντρες, ηλικίας άνω των 35 ετών.

Πηγή: Guardian

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου