ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε 8χρονο κοριτσάκι από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

πέθανε-8χρονο-κοριτσάκι-από-τον-ιό-της-γ-494880

Έπειτα από 25 μέρες νοσηλείας, η 8χρονη Μαρία κατέληξε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων στην Πάτρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή παρουσίασε πυρετό και οι γονείς της την πήγαν στο Καραμανδάνειο. Έπειτα από λίγες μέρες, η 8χρονη έπεσε σε κώμα, την ημέρα των γενεθλίων της, μάλιστα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι ιθύνοντες ιατροί χωρίς να κάνουν επίσημη δήλωση ωστόσο, επεσήμαναν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο, ένα παιδί 8 ετών, που κατά τα άλλα έχει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, να καταλήξει από γρίπη.

Οι πρώτες ενδείξεις βέβαια, κάνουν λόγο για τη γρίπη τύπου B, που κατέβαλε τον οργανισμό της 8χρονης.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο best.gr τόνισε από την πρώτη στιγμή την προσοχή την οποία έδειξαν τόσο οι ίδιοι στο περιστατικό και τις ενδεδειγμένες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, όσο και την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν τα μέσα ενημέρωσης στη διαχείριση των πληροφοριών.

Η οικογένεια του μικρού παιδιού εμφανίζεται να αναζητά ευθύνες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων και όχι τόσο από τη ΜΕΘ του παιδιατρικού στο Ρίο, όπου το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια -σύμφωνα και με το διευθυντή της ΜΕΘ στο Ρίο – εγκεφαλικά νεκρό.

Τονίζεται δε πως έχει ζητηθεί ιατροδικαστική παρέμβαση και νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια, που οδήγησαν στο θάνατό της 8χρονης Μαρίας.

Πηγή: patrastimes, thebest

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου