ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας έβαλε… φωτιά στην Αγία Τράπεζα για το «Δεύτε Λάβετε Φως» [βίντεο]

ιερέας-έβαλε-φωτιά-στην-αγία-τράπεζα-496142

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία Ανω Πόλεως Θεσσαλονίκης.

Στη λειτουργία της Ανάστασης, ο ιερέας ανάβει τα κεριά του από τη φωτιά που καίει επάνω στην Αγία Τράπεζα. Επειτα, στρέφεται προς την Αγία Πύλη για να μοιράσει το Αγιο Φως στους πιστούς.

Το video συνοδεύει κι ένα μακροσκελές μήνυμα, όπου αποκαλύπτεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται, σύμφωνα με το «thestival.gr»: «Η αγία τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το άγιον φώς που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας το Φώς ιλαρόν αγίας δόξης και στή συνέχεια αρχίζει η ακολουθία όταν είναι να βγάλουμε το Άγιον Φώς, βγάζουμε πάνω από την αγία τράπεζα το Ευαγγέλιο και ιερατικό.Έτσι οπως βλέπεται η Αγία τράπεζα είναι άδεια. Τα καλύμματα τις Αγίας τράπεζας και ο επιτάφιος που φαίνονται είναι καλυμμένα με τζάμι,πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το άγιον Φως που έχουμε πάρει από τα ιεροσόλυμα την Αγία Τράπεζα και από την Αγία τράπεζα ανάβω τις λαμπάδες μου και το δίνω στον κόσμο.Η κάθε Αγία τράπεζα συμβολίζει τον Τάφο του Χριστού μας.

Κάποιοι έγραψαν ότι είναι των παπάδων για να εντυπωσιάσουν κάθε άλλο δεν έχουμε τέτοιο σκοπό. Και πέρυσι το αναρτήσαμε άπλα δεν έγινε τόσο γνωστό από το 2014 το κάνουμε στο ναό μας. Ο σκοπός είναι αφού η Αγία Τράπεζα είναι ο Τάφος του Χριστού μας,να ανάψουμε από αυτήν που είναι ότι πιo Άγιο έχουμε μέσα στο ναό μας μιας πάνω σε Αυτήν γίνεται ο καθαγιασμός των θείων δώρων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου