ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν πατέρας και γιος για το φονικό στα Ανώγεια. Ο νεαρός ανέλαβε την εύθυνη

προφυλακίστηκαν-πατέρας-και-γιος-για-498682

Στη φυλακή πρόκειται να οδηγηθούν ο 54χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος του, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Μανόλη Στρατάκη, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στα Ανώγεια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας υπό τον φόβο της αντεκδίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost.gr, ο νεαρός πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για το φονικό. Την τελική απάντηση για το ποιος ευθύνεται για τη μοιραία βολή αναμένεται να δώσουν οι εξετάσεις στα εργαστήρια της σήμανσης, δεδομένου ότι το βλήμα που αφαίρεσε τη ζωή του 23χρονου δεν έχει εντοπισθεί, καθώς το τραύμα που προκάλεσε ήταν διαμπερές.

Ο συνήγορος υπεράσπισής τους Διονύσης Βέρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι οι δύο πελάτες τους βρέθηκαν σε άμυνα και αναγκάστηκαν να ανταποδώσουν τους πυροβολισμούς, γιατί -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- δέχθηκαν καταιγισμό πυρών.

«Αυτό που ισχυριζόμαστε εμείς είναι ότι ο 21χρονος βρέθηκε σε θέση άμυνας, και αναγκάστηκε να πυροβολήσει. Δέχθηκε καταιγισμό πυρών από την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Υπάρχουν ευρήματα που θα αξιολογηθούν και εργαστηριακά. Ισχυριζόμαστε λοιπόν, ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε θέση πρόδηλης άμυνας. Ήταν εποχούμενοι με κατεύθυνση προς το χωριό. Περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο η άλλη πλευρά τους ακινητοποίησε, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και αναγκάστηκαν να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Ύστερα έγινε δυστυχώς αυτό που έγινε. Προκύπτουν επίσης στοιχεία και από κάποια τηλεφωνήματα τα οποία ωστόσο θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε σε δεύτερη φάση», ανέφερε ο κ. Βέρας.

Επιπλέον, ο συνήγορος εξέφρασε τη θλίψη του για το αιματηρό επεισόδιο και εξέφρασε την ελπίδα να κινητοποιηθούν οι «πνευματικοί ταγοί των Ανωγείων, ώστε το κλίμα στο χωριό να αποκατασταθεί ψυχολογικά, ηθικά και κοινωνικά».

Η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό είναι σαφώς πιο ήρεμη, όμως το κλίμα παραμένει βαρύ. Τα μέλη της οικογένειας των δύο κατηγορουμένων έχουν αποχωρήσει από το σπίτι τους και διαμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ αρκετοί επισημαίνουν ότι εξ αρχής πίστευαν ότι ο 54χρονος θα αναλάμβανε την ευθύνη του εγκλήματος, θέλοντας να διαφυλάξει το γιο του και ξάδελφο του θύματος.

Αίτημα της πλειονότητας των κατοίκων των Ανωγείων, αλλά και των δικηγόρων των δύο οικογενειών, είναι να επικρατήσει η λογική και οι συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν στην ειρήνευση, γιατί στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν πράξεις αντεκδίκησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου