ΕΛΛΑΔΑ

Εφοδος στα γραφεία της ΑΕΠΙ αλλά και κόντρες μεταξύ συνθετών

εφοδος-στα-γραφεία-της-αεπι-αλλά-και-κό-500511

Φύλλο και φτερό έκανε η Οικονομική Αστυνομία το σπίτι του διευθυντή της ΑΕΠΙ, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση κακοδιαχείρισης στην εταιρεία. Αιφνιδιαστικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην οικία του επικεφαλής, αναζητώντας στοιχεία που μπορούν να προχωρήσουν την έρευνα και κυρίως στοιχεία που αφορούν λογαριασμούς.

Αντίστοιχη έφοδος είχε πραγματοποιηθεί και στα κεντρικά γραφεία της ΑΕΠΙ, στο Μαρούσι, τον περασμένο μήνα, όπου κατασχέθηκαν χιλιάδες έγγραφα και σκληροί δίσκοι, τα οποία βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας. Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμό της, με την παράδοση της δικογραφίας στα χέρια του εισαγγελέα Ι. Παναγόπουλου, ο οποίος είτε θα έχει τον τελευταίο λόγο με την άσκηση ποινικών διώξεων είτε θα παραγγείλει νέες ενέργειες.

Προβλήματα

Εν τω μεταξύ, η αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου της ΑΕΠΙ έφερε στο προσκήνιο διαφορές και άλυτα προβλήματα που υπήρχαν εδώ και καιρό στους κόλπους των δημιουργών. Χθες δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Συνθετών και Στιχουργών «ΜΕΤΡΟΝ», ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, υπέβαλαν την παραίτησή τους εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ δρουν ενάντια στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, θέτοντας σε κίνδυνο τα δικαιώματά τους. Με την άποψή τους συντάχθηκαν δεκάδες άλλα μέλη του συλλόγου, τα οποία ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ένα νέο σωματείο.

Στην επιστολή παραίτησής του ο πρόεδρος του «ΜΕΤΡΟΝ» Φοίβος Δεληβοριάς καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως «τα μέλη του ΔΣ Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Φοίβος Τασσόπουλος, παρά τις διαφωνίες της πλειοψηφίας, συμμετείχαν σε επίσημες συναντήσεις των μετόχων της ΑΕΠΙ με στελέχη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Πολιτισμού που είχαν ως αποτέλεσμα το δεύτερο νομοσχέδιο Μπαλτά, το οποίο περιείχε σημαντικές αλλαγές μόνο προς το συμφέρον των μετόχων της ΑΕΠΙ». Προσθέτει επίσης πως, μετά το πόρισμα-κόλαφο για την ΑΕΠΙ, «παρά το ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ζήτησε επισήμως από την Πολιτεία άμεση τοποθέτηση επιτρόπου τραπεζικού τύπου, τα τρία μειοψηφούντα μέλη του ΔΣ, μαζί πλέον με τον Γιώργο Ανδρέου, συνέχισαν να κινούνται ανοιχτά ενάντια στην απόφαση αυτή».

Ανάμεσα στα μέλη του σωματείου που παραιτήθηκαν είναι και οι Στ. Ξαρχάκος, Δ. Γαλάνη, Γ. Σπανός, Σ. Μάλαμας, Ν. Ξυδάκης, Αλκ. Ιωαννίδης, Μ. Πασχαλίδης, Λ. Πλάτωνος κ.ά.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου