ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηδάκης για Τέμπη: Θετική εξέλιξη αλλά… αμαυρώθηκε από τον πρωθυπουργό

χατζηδάκης-για-τέμπη-θετική-εξέλιξη-α-506481

Ως θετική εξέλιξη, η οποία όμως “αμαυρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που […] έδωσε ρεσιτάλ μικροψυχίας”, χαρακτήρισε τα σημερινά εγκαίνια της παράκαμψης Τεμπών-Πλαταμώνα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

“Στη ΝΔ χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο και ακολουθούν άλλοι τρεις αυτοκινητόδρομοι. Έργα που ανήκουν στον λαό και ωθούν πραγματικά προς τα εμπρός”, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι ξεκίνησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό Υποδομών τον Γεώργιο Σουφλιά, και στη συνέχεια, όταν σταμάτησαν με την οικονομική κρίση το 2011, επανεκκίνησαν επί κυβέρνησης Σαμαρά.

“Είναι μια θετική εξέλιξη, που όμως την αμαύρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ μικροψυχίας […]. Μας είπε στο περίπου ότι αν έλειπε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν τίποτα στην Ελλάδα […] Δεν μπορώ παρά να θυμίσω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκε στα έργα και δεν τα ψήφισε ποτέ στη Βουλή, ήταν αντίθετος στη μέθοδο κατασκευής […] και υποστήριζε το ’Δεν πληρώνω’. Κι όταν έγινε κυβέρνηση, τα έργα σταμάτησαν για περίπου εννέα μήνες, με τη στάση πληρωμών με την περιβόητη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και στη συνέχεια με τα capital controls”, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Κατά τον κ. Χατζηδάκη, “όλα έχουν όρια και σήμερα ο πρωθυπουργός τα ξεπέρασε. Στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνει επιτέλους επανάσταση σοβαρότητας, αλλά φοβούμαι ότι η κυβέρνηση αυτή, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να παίζει ένα πολιτικό θέατρο”.

[imerisia.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου