ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη από τον ΟΛΒ για την κίνηση στην Αργοναυτών

μελέτη-από-τον-ολβ-για-την-κίνηση-στην-α-515122

Κυκλοφοριακή μελέτη για την εξυπηρέτηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης στον πεζόδρομο της Αργοναυτών συντάσσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ενημέρωσε ότι στόχος της μελέτης είναι να καταδείξει πώς πρέπει να κινούνται τα οχήματα στον παραλιακό δρόμο, τι είδους οχήματα μπορούν να χρησιμοποιούν τον εν λόγω πεζόδρομο και σε ποιες ώρες.

«Στη συνέχεια θα εξετάσουμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε ιππήλατες άμαξες ή τετράτροχα ή δίτροχα μέσα. Χρειάζεται πρώτα να δούμε το τουριστικό προϊόν» ενημέρωσε χαρακτηριστικά.

Ζητούμενο για το λιμάνι είναι η εξυπηρέτηση του τουριστικού προϊόντος του Βόλου, και προς αυτήν την κατεύθυνση προτίθεται να ανοίξει τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βεβαίως τους καταστηματάρχες.

«Πάντοτε με σκοπό να εξασφαλίζεται η προστασία των πεζών και η τουριστική λειτουργία του χώρου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες μελετούν την κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή του πεζοδρόμου της Αργοναυτών, ώστε να προβλεφθούν χρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριδόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Τεχνικές Υπηρεσίες εξετάζουν πώς θα εξυπηρετηθεί η ανάγκη για κίνηση ιππήλατων αμαξών ή η ήπια κυκλοφορία ποδηλάτων, ώστε να συνυπάρξουν χρήσεις που θα επιτρέπουν την τουριστική προβολή και ανάδειξη της Αργοναυτών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου