ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τη «13η σύνταξη» από… λάθος

βουλευτής-του-συριζα-έλαβε-τη-13η-σύντα-515507

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, εξαιτίας λάθους του συστήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Πρόκειται για βουλευτή ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, αλλά η σύνταξή του έχει ανασταλεί, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το STAR, δηλώνει ότι θα διαθέσει το έκτακτο βοήθημα στο Ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού φορέα του. Ομως, το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το αν επισήμανε στην κυβέρνηση το γεγονός ότι το έλαβε, παρότι έχει απολαβές 5.000 ευρώ τον μήνα.

Ο εν λόγω βουλευτής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι ο Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος παραδέχθηκε το γεγονός, κάνοντας λόγο για 300 ευρώ, ενώ τόνξισε ότι ουδέποτε τα έβαλε στην «τσέπη» του. Ο κ. Μπαλαούρας, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το ποσό αυτό αποφάσισε να το διαθέσει ισόποσα στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.

Το λάθος του συστήματος

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης του εν λόγω βουλευτή, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση. Ομως, ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλε στους εργαζομένους του ένα μικρό επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το σύστημα που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν τη 13η σύνταξη να «διαβάζει» τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, χωρίς να «βλέπει» ότι είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σύνταξης.

Το γεγονός αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι έχουν πάρει το έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης χωρίς να το δικαιούνται, επειδή έχει ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξής τους καθώς έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες, όπως ανέφερε το STAR

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου