ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικές στιγμές στη δίκη για τον πνιγμό των 3 φοιτητών

τραγικές-στιγμές-στη-δίκη-για-τον-πνιγ-516944

Σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο οδήγησε στον “υγρό” τάφο στο λιμάνι της Πάτρας, τρία νέα παιδιά τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015.

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση. Να σημειωθεί πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, όμως δεν έγινε δεκτό.

Η δίκη για την τραγωδία χαρακτηρίστηκε από τις έντονες εντάσεις και τις διακοπές, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η αστυνομία μπήκε στην αίθουσα για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Το κλίμα κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη, ενώ υπήρχαν και αρκετές στιγμές έντασης.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, ο πατέρας του Ανδρέα, Βησσαρίων Αλέξης, πλησίασε τον κατηγορούμενο και του έδειξε φωτογραφία του γιου του. Το έκανε, όπως είπε, για να ξέρει ποιο ήταν το παιδί του.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πολιτική αγωγή ζήτησε από την έδρα, το αδίκημα να μετατραπεί σε κακούργημα, από πλημμέλημα.

Η μητέρα της Ρεγγίνας Ζαπάντη, της 23χρονης που έχασε και αυτή τη ζωή της, ζήτησε “σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν”.

Μάλιστα κατηγόρησε τον συνήγορο υπεράσπισης του 25χρονου κατηγορούμενου για τη στάση του προς τα τρία παιδιά, ενώ έκανε λόγο για «βλακώδη επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί στην υπεράσπισή του.

Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για τον Δεκέμβριο του 2016, όμως είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Πηγή tempo24

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου