ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση σύλληψης του Σώρρα στη Λακωνία

επιχείρηση-σύλληψης-του-σώρρα-στη-λακ-517779

Επιχείρηση σύλληψης του Αρτέμη Σώρρα και τη συζύγου του Βάϊας, εξελίχθηκε το προηγούμενο τριήμερο στην Λακωνία. Τα στελέχη του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έγιναν αποδέκτες πληροφοριών πως το καταζητούμενο ζευγάρι έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι οικογένειας, οπαδών της «Ελλήνων Συνέλευσις», σε οικία αγροκτήματος έξω από την Σπάρτη. Κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ταξίδεψε στην περιοχή αναζητώντας ίχνη του καταζητούμενου ζευγαριού. Πραγματοποίησαν έρευνες στο επίμαχο αγρόκτημα, ενώ επιτήρησαν διακριτικά τις δραστηριότητες των μελών της συγκεκριμένης οικογένειας με την προοπτική να τους οδηγήσουν στον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του. Οι έρευνες φαίνεται να απέβησαν άκαρπες, ωστόσο οι αστυνομικοί παρέμειναν στην περιοχή εξετάζοντας στελέχη του συγκεκριμένου φορέα, που είναι πολυάριθμοι στη Λακωνία, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για πιθανές κινήσεις του καταζητούμενου ζευγαριού.

Στο μεταξύ τα γραφεία αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., σε όλη τη χώρα, καθημερινά γίνονται αποδέκτες δεκάδων επικοινωνιών από πολίτες που έχουν «δει» τον Αρτέμη Σώρρα και την σύζυγό του. «Τον έχουν δει σε όλη την Αθήνα» λέει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας ότι πολλοί πολίτες εκφράζουν τις υποψίες τους πως έχουν δει το καταζητούμενο ζευγάρι να κινείται ή να διαμένει σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι πληροφορίες αξιολογούνται και κάποιες από αυτές προκαλούν τις έρευνες αστυνομικών χωρίς όμως μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται περισσότερο την υπόθεση αναζήτησης του Αρτέμη Σώρρα, από την πορεία των ερευνών, οδηγούνται στην εκτίμηση ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και ενδεχομένως στην Πελοπόννησο και όμορες περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας. Θεωρούν ότι ο «αυτόχθων ιθαγενής» έχει βρει κρησφύγετο στο σπίτι κάποιου εύπιστου οπαδού ή συνεργάτη.

Από τις έρευνες διαπίστωσαν ότι τα ίχνη του Αρτέμη Σώρρα στην περιοχή της Αττικής χάθηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης. Θεωρούν ότι το ζευγάρι είχε μετακομίσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ το πρωί της δίκης, στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, βρισκόταν η σύζυγός του η οποία όταν κατάλαβε ότι η δίκη θα γινόταν κανονικά, έσπευσε να εξαφανιστεί.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν το λάθος της πιθανής επικοινωνίας του αναζητούμενου με συγγενικά, οικεία πρόσωπα ή συνεργάτες. Με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, επιδιώκουν την ανίχνευση έστω ενός τηλεφωνήματος, sms ή email, που θα μπορούσε να προδώσει την τοποθεσία διαμονής του. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι θα προβεί σε κάποια επαφή με άτομα του περιβάλλοντός του ή αυτού της συζύγου του. Η έρευνα για τον εντοπισμό των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων του διαδικτυακού μανιφέστου του φαίνεται να έχει κολλήσει καθώς η ποινή δεν φαίνεται να δικαιολογεί, προς το παρόν, την άρση του απορρήτου. Την ίδια ώρα οι «δελφίνοι» του κινήματος Σώρρα και οπαδοί του, προβαίνουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης και μαζικά διαδικτυακά μηνύματα προς τους οπαδούς για την συσπείρωση τους…

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου