ΕΛΛΑΔΑ

Eσπαγαν τα ακυρωτικά και κρατούσαν… σημειώσεις

eσπαγαν-τα-ακυρωτικά-και-κρατούσαν-ση-521211

Τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις επτά δρομολογίων λεωφορείων στα οποία έχουν καταγραφεί φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων, βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων που είναι ύποπτοι για βανδαλισμούς σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ένα από τα δρομολόγια ήταν της γραμμής «822» Νέα Ζωή-Αγ. Αντώνιος, στο οποίο άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε δύο ακυρωτικά μηχανήματα, λίγο πριν από την σύλληψη των τριών ατόμων. Σε άλλες χειρόγραφες σημειώσεις υπήρχαν αναφορές από μέρος φεϊγβολάν για τις ελεύθερες μετακινήσεις αλλά και για εκδηλώσεις υπέρ μεταναστών και προσφύγων.

Οι συλλήψεις του 39χρονου και των δύο 23χρονων, έγινε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που αναζητούσαν τα άτομα βανδαλισμών στα ακυρωτικά μηχανήματα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο Περιστέρι. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο των φθορών έξω από το 13ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, εντοπίστηκαν οι τρεις ύποπτοι να κάνουν γκράφιτι με σπρέι στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος γράφοντας:

«Τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, οι φασίστες στις τρύπες τους».

Μετά την προσαγωγή τους, στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια, έντυπο αναρχικό υλικό, τρία σφυριά, ένα καλέμι, δύο σπρέι χρώματος, ενώ στο σπίτι ενός εκ των 23χρονων, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι φωτοβολίδων, πτυσσόμενο κλομπ, ένα αστέρι… νίτζα, κροτίδες και αθύρματα. Στο τετράδιο με τα δρομολόγια των ΜΜΜ, στα οποία είχαν καταγραφεί φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα, υπήρχε και σημείωση με την διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος που έκαναν γκράφιτι. Οι νεαροί φέρεται να αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων και προβάλλουν ως άλλοθι ότι στο σχολείο κατευθύνθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση οδηγήθηκαν χθες για να δικαστούν, ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε για σήμερα και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν το κεντρικό «στρατηγείο» και τους 2-3 καθοδηγητές (ηλικίας περίπου 35 χρόνων) των ομάδων καταστροφής και αφαίρεσης ακυρωτικών μηχανημάτων, τους κρίκους επικοινωνίας ανάμεσα στους «επικεφαλής» και τους «ομαδάρχες». Από την περασμένη Πέμπτη έως την Κυριακή, ομάδες ατόμων, «ζευγάρια» (άνδρας-γυναίκα), ανήλικοι, προέβησαν σε 35 αφαιρέσεις ή φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων με… επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια! Σημειώνεται ότι από την πρώτη μέρα τοποθέτησης ακυρωτικών μηχανημάτων νέου τύπου, περίπου 180 από αυτά έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί, με το κόστος να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Το νέο μπαράζ επιθέσεων είχε προκαλέσει τον ανασχεδιασμό των μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου, στα οποία συμμετείχαν περίπου 400 ονομαστικοποιημένοι μυστικοί-αστυνομικοί που μπήκαν ως «επιβάτες» σε 34 δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, που είχαν καταγραφεί επιθέσεις, ενώ κάποιοι από αυτούς με μοτοσυκλέτες ακολουθούσαν οχήματα μέσων μαζικής μεταφοράς, που υπήρχαν πληροφορίες για «ύποπτους» επιβάτες.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου