ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης το έργο αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου

τσίπρας-μήνυμα-ειρήνης-και-αλληλεγγύ-523373

«Διπλά υπερήφανος» ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ως απόφοιτος του ΕΜΠ για το έργο αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στα Ιεροσόλυμα στην τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η υποστήριξη, η ενθάρρυνση και η ταπεινή οικονομική συνεισφορά της ελληνικής κυβέρνησης έπαιξαν κάποιο ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου, που αναδεικνύει τον Πανάγιο Τάφο και το μήνυμά του. Ένα μήνυμα «απαραίτητο όσο ποτέ, που αφορά την ανάγκη συνύπαρξης και συνεννόησης, την ανάγκη προάσπισης της ειρήνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης και που αναδεικνύει τόσο την ιστορική παρουσία του Ορθόδοξου Ελληνισμού σε αυτή την πολύπαθη γη με φάρο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όσο και τον σύγχρονο διπλωματικό ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και την παγκόσμια εμβέλεια που έχουν σήμερα το επιστημονικό προσωπικό και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσίπρας στη συνεισφορά του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου -του οποίου είναι απόφοιτος και ο ίδιος- στην ολοκλήρωση του «ιστορικού έργου», ενός έργου πρόκληση και συμβόλου της Χριστιανοσύνης, όπως το χαρακτήρισε. Η πρωτοποριακή μελέτη του ΑΠΘ, είπε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο του ΕΜΠ στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και εξέφρασε την υπερηφάνεια και συγκίνησή του που βλέπει σήμερα τους καθηγητές του, που συνέβαλαν σε αυτό το έργο.

«Οι Έλληνες φροντίσαμε από αιώνες τον Πανάγιο Τάφο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας είναι η βέλτιστη εφαρμογή των προηγμένων μορφών τεχνολογίας, μα πάνω απ’ όλα το όραμα». «Όταν το όραμα και η βούληση συμπαρατάσσονται με την πίστη των ανθρώπων, έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μετέβη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και των Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ονοματική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου